Adjunctul Poliției Capitalei, arestat şi eliberat din funcție. Ar fi primit mită chiar în sediul poliției

Imagine implicită

dna treceti prutulAdjunctul şefului Poliţiei Capitalei a fost arestat preventiv. Procurorii DNA spun că Roberto Ababei ar fi luat mită inclusiv mâncare. Cât despre bani, ar fi primit o şapgă de zece mii de euro chiar în sediul instituţiei. Banii ar fi venit de la un vechi prieten al poliţistului, patronul unui restaurant din Capitală.

„Urmare a comunicării Direcției Naționale Anticorupție, în care se precizează punerea în mișcare a acțiunii penale față de comisar – șef de poliție Ababei Ștefan Roberto, inspectorul general al Poliției Române a dispus eliberarea din funcție a acestuia și punerea la dispoziția unității, urmând ca situația raporturilor de serviciu să fie reglementată în funcție de măsurile procesual-penale ce vor fi dispuse”, se arată într-un comunicat de presă al IGPR.

Potrivit DNA, în perioada 14 iulie — 6 august, Roberto Ababei, în calitate de director general adjunct al Direcției Generale a Poliției Municipiului București, a primit de la doi oameni de afaceri suma de 13.000 euro și produse alimentare.
În schimb, el i-a lăsat să creadă că, prin funcția deținută, are influență asupra lucrătorilor de poliție din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice care efectuau cercetări cu privire la presupuse infracțiuni de evaziune fiscală săvârșite de cele două persoane în legătură cu activitatea firmei pe care o administrau.

Roberto Ababei ar fi primit mită 10.000 de euro chiar în sediul Poliției Capitalei, arată procurorii în documentul prin care cer arestarea preventivă a adjunctului suspendat al Poliției Capitalei. Banii ar fi fost primiți de la un patron de restaurant.
Sursa: digi24.ro