votDeşi sunt la mii de kilometri distanţă şi mulţi dintre ei au prosperat în străinătate, moldovenii din diasporă spun că le pasă de ţara lor de baştină şi cred cu tărie că va avea un viitor european.

Mai mult, conaţionalii noştri afirmă că, într-o bună zi, ar vrea să revină acasă, acolo unde îi aşteaptă cei dragi, însă, pentru ca acest lucru să fie posibil, este nevoie să fie făcută alegerea corectă în turul doi de scrutin. Toţi susţin că vor merge la vot şi vor alege un preşedinte onest, care va lua decizii în baza legii, a raţiunii şi a bunului simţ.

Moldovenii care locuiesc în Statele Unite ale Americii îşi pun mari speranţe în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale.

„La 13 noiembrie noi mergem la vot. Mobilizare totală şi mergem să votăm pentru un viitor mai bun, pentru un viitor mai prosper. Chiar dacă suntem departe, nu înseamnă că nouă nu ne pasă. Pe 13 noiembrie este CODUL GALBEN. Ne vedem la ambasadă în New York”, a spus Constantin Megherea stabilit în oraşul Philadelphia, statul Pennsylvania.

„Moldova are nevoie de un preşedinte onest şi inteligent, care va lua decizii în baza legii, raţiunii şi a bunului simţ. Nu fiţi indiferenţi. Ieşiţi la vot”, a spus Artur Sargun stabilit oraşul Pittsburgh, statul Pennsylvania.

„Avem de şofat 7 ore până la cea mai apropiată secţie de votare, dar noi o vom face, pentru că nouă ne pasă şi noi vrem să ne întoarcem acasă, într-o ţară prosperă şi să trăim alături de familia noastră”, a mărturisit Denis Friniuc, din oraşul Las Vegas, statul Nevada.

Şi moldovenii stabiliţi în Italia, Marea Britanie, Franţa, Germania, Turcia, Rusia sau Emiratele Arabe Unite spun că nu sunt indiferenţi, iar pe 13 noiembrie vor merge la alegeri oricât de departe s-ar afla secţiile de votare.

Solidari cu toţi conaţionalii lor se arată şi membrii Comunităţii Moldovenilor din oraşul Calgary, Canada. Oamenii spun că cea mai apropiată secţie de votare este în oraşul american Seattle, iar ca să ajungă acolo, trebuie să parcurgă peste o mie de kilometri.

Toate mesajele video au fost plasate pe o platformă online, care a fost creată luni şi face parte din campania „ADOPTĂ UN VOT”. În prezent, pagina de Facebook  „ADOPTĂ UN VOT” este susţinută de aproximativ 33 de mii de internauţi.

Sursa:jurnal.md

(13 accesari)