Imaginea_DOrTinerii din diasporă trebuie să fie mai aproape de Republica Moldova. În vederea sensibilizării tinerilor migranți, diaspora pilotează din august programul „Dor”: diasporă, origini, reveniri. Mai mulți tineri vor participa la o tabără de vară, unde vor fi organizate activități culturale pentru cunoașterea valorilor și tradițiilor naționale.

Pentru pilotarea programului, vor fi selectați 20 de participanți din diferite țări în care este prezentă diaspora și 5 tineri din Republica Moldova. Agenda creată de trainerii și meșterii populari conține activități sportive, artistice, lingvistice, de cunoaștere a istoriei și culturii. Vor fi create ateliere de muzică, dans, bucătărie națională, arheologie, fotografie. De asemenea se vor întreprinde vizite culturale, pentru cunoașterea locurilor de patrimoniu, precum și întâlniri oficiale la Guvern, în Ministere.

Pentru implicarea în acest proiect, solicitanții trebuie să  aibă vîrsta cuprinsă între 14-16 ani, să manifeste activism și să completeze formularul pe platforma dor.md.

“Vrem să creăm un nucleu de tineri care va deveni purtătorul de cuvînt al programului. Suntem deschişi spre colaborare pentru implementarea proiectului “DOR” la cel mai înalt nivel”, a anunțat Şeful Biroului pentru Relații cu Diaspora, Victor Lutenco.

Precizăm că tabăra de vară se va desfășura în perioada 20-28 august. Programul pilot “DOR” este organizat de Guvernul RM (Biroul pentru Relații cu Diaspora) în parteneriat cu Organizația Internațională pentru Migrație (OIM).

(242 accesari)