Aeroportul, stîna şi limba română, de Vasile NĂSTASE

Imagine postare

vasile-214x165Incredibil, cu cîtă impertinență își face mendrele sale porcoase monstruoasa coaliție, compusă din oamenii lui Plahotniuc, Filat și Hadîrcă. (Spre marele nostru regret, am încercat să oferim o șansă acestei echipe “reformatoare”, însă creditul de încredere s-a destrămat ca o ceață albastră. Tăcerea, complicitatea și poate participarea la adoptarea unor decizii antinaționale ne îndreptățesc să credem că între vorbele de serviciu ale acestora și acţiunile în haită ale monstruoasei coaliții e o discrepanță nebuloasă și nimic mai mult.)

Să dezghiocăm, cu migală, afirmațiile de mai sus.

I

“Aeroportul Internaţional Chişinău e la un pas de a fi dat în concesiune unei companii din Rusia, pentru o perioadă de 49 de ani. Presa scrie că ar fi vorba despre „Rusia Komaks”. Potrivit „Ekonomiceskoie obozrenie”, la concurs ar fi participat şapte companii. Cinci dintre acestea, care gestionează aeroporturile din Paris, Madrid, Londra, Viena şi Houston, s-ar fi retras din motive necunoscute. Aeroportul Internaţional Chişinău e la un pas de a fi dat în concesiune unei companii din Rusia, pentru o perioadă de 49 de ani.

Cel puţin aşa spune premierul Iurie Leancă, care dă asigurări că investitorul, al cărui nume oficialul evită să-l facă public, a fost selectat în baza unui concurs. Potrivit primului-ministru, deocamdată, nu a fost semnat contractul de concesiune.

„A fost selectată o companie. Acum specialiștii responsabili din comisia care a fost abilitată urmează să negocieze cu compania selectată. Nimeni nu garantează că se va ajunge la un compromis, pentru că au fost impuse anumite cerințe pe care eventualul investitor urmează să le îndeplinească. Mi s-a spus că este o companie care administrează cu parteneri coreeni un aeroport din Habarovsk”, a declarat Iurie Leancă.

Deşi premierul a evitat să rostească numele eventualului investitor, presa scrie că ar fi vorba despre „Rusia Komaks”. (Din presă)

Este firesc să ne întrebăm, cum se face că cele mai importante obiective strategice ale Republicii Moldova ajung pe mîna rușilor? După ce că marea majoritate a întreprinderilor de acest calibru au fost demult trecute în patrimoniul economic al “prietenilor” de la răsărit, inclusiv cele din Transnistria, practic, în totalitate! Acum FSB-ul va putea controla în liniște fluxurile populației, ale unor demnitari, va putea racola cetățeni prin șantaj și alte mijloace specifice, avînd la dispoziție acest instrument strategic, numit Aeroport!

Este tulburătoare tăcerea celor care mereu vorbesc de mîna Moscovei, această tăcere nu este nimic altceva decît o complicitate perversă cu marii uneltitori și trădători de rasă.

Aflăm din sursele noastre că această firmuliță cîștigătoare, înregistrată în Mahacikala, acolo unde serviciile secrete ruse sunt prezente în fiecare mugur de plantă exotică, care a reușit să scoată din concurs –  știm noi cum!!! și să vedem ce au de spus chiar ei, – cîţiva concurenți occidentali de mare putere economică, s-ar ocupa în special cu comercializarea motocicletelor și comerțul cu amănuntul. Despre starea de lucruri în aviația și transportul de pasageri din Rusia, inclusiv din Habarovsk, despre care se pronunță premierul Leancă, cu atîta reverență, nu e cazul nici să vorbim. Acolo avioanele cad ca muștele, aproape zilnic. Despre seriozitatea investitorilor ruși, spre care tinde să se integreze acest guvern corupt și duplicitar, ne putem convinge trecînd pe la întreprinderea falimentară Moldcarton și nu numai!

Și iată așa, guvernul ticăloșit e cu sufletul în Europa și cu interesul în… matușca Rusie.

Există, însă, și o altă fațetă a medaliei. Această  Rusia Komaks, care ar aparține unor frați miliardari, din Daghestan, supuși lui Putin și FSB-ului, este de fapt paravanul unei afaceri aranjate între monstruoasa coaliție și unul dintre apropiații acesteia, afaceristul cu numere diplomatice moldovenești la Moscova, Ilan Shor. De fapt, nu doar Ilan Shor, ci Ilan Shor al căntăreței Jasmin. Întîmplător, sau mai degrabă deloc întîmplător, aceasta este originară din Daghestan, iar unele surse informate susțin că ar fi avut unele contacte cu miliardarii care stau în spatele concesionării Aeroportului Internațional Chișinău. Ceea ce ne rămîne de făcut, e să atenționăm Uniunea Europeană și, în special, România, că această combinație extrem de periculoasă ar putea genera, în viitor, stări reale de terorism nu doar la graniţele Uniunii Europene, ci și hăt, dincolo de ele. Numai că cele trei componente ale monstruoasei coaliții nu sunt preocupate de asemenea lucruri. Interesul lor este hoția colectivă, instituționalizată, cu vagoanele și, iată, și cu avioanele!

II

“Înrolaţi în Armată, dar trimişi la deal cu oile. Este vorba despre soldaţii care îndeplinesc serviciul militar la brigada infanterie motorizată din Cahul. În loc să înveţe să mânuiască arma, băieţii duc turma la păscut. Ba mai mult, soldaţii ciobani stau printre oi cu săptămânile.

Soldatul Alexei Bârcă a fost înrolat în armată în luna aprilie curent. Acum trei săptămâni a fost trimis cu oile pe deal.

Militarul doarme într-un bordei alături de alţi ciobani. El se plânge că nu s-a spălat de câteva zile şi spune că nu şi-a imaginat vreodată că va face armata păscând oile.

Când au aflat cu stupoare că fiul lor trăieşte la stână, părinţii soldatului s-au înfuriat. Rudele au fost îngrozite când l-au văzut murdar, îmbrăcat într-o uniformă ponosită şi încălţat într-o pereche de şlapi rupţi.

Se pare că Alexei are grijă nu doar de oile armatei, dar şi de cele ale sătenilor.

Familia băiatului a încercat să obţină o explicaţiie de la conducerea brigăzii. Responsabilii le-au spus că soldatul a plecat la stână din proprie iniţiativă şi neagă că nu i-ar fi dus de mâncare.

Nimic ieşit din comun, spune ministrul Apărării.

Părinţii lui Alexei Bârcă, însă, spun că nu vor accepta ca băiatul lor să-şi satisfacă serviciul militar în asemenea condiţii.” (Din presă)

Știrea de mai sus mi s-a părut mult mai gravă decît cele despre cazurile de suicid sau chiar omor din Armată. Și nu pentru că viața unui soldat ar fi inferioară demnităţii unui militar. Dimpotrivă.

Accidentale, sau nu, cazurile în care ostașii și-au pierdut viața în armată nu au fost provocate cu intenție de către conducerea Ministerului de resort în frunte cu Marinuța. În schimb acțiunea de degradare morală și umană a soldaților din “divizia” oierilor este o chestiune pe care acest general  – în care am pierdut orice dram de încredere – și-a asumat-o public, pe o rețea de socializare, fără ca superiorii săi, Timofti și Leancă, să-i dea peste mînă, dacă în altă parte nu pot. Acest pseudo general Marinuța, numit de unii politicieni și generalul Pătlăgică, trebuie să plece urgent din capul Ministerului și din rândurile Armatei, pentru atacul voit și asumat la demnitatea umană a soldaților, pentru faptul că nu înțelege gravitatea dezonorării unor tineri pentru care rușinea de a fi cioban în armată îi va însoți toată viața. Nici în armata sovietică nu erau posibile asemenea atrocități morale. Imaginați-vă cum vor fi tratați, la demobilizare, acești tineri de către semenii lor, de către fetele din localitatea de baștină? De unde și pînă unde tinerii înrolați trebuie să ajungă să păzească stînile armatei, de unde și pînă unde Armata trebuie să aibă asemenea unități “strategice” în componența sa? Și dacă deja există, de ce nu s-ar fi înrolat acolo alde Marinuța și superiorii săi, rudele acestora și ale întregii componențe a monstruoasei coaliții. Țara are nevoie de ciobani, domnilor! N-o dezamăgiți…

III

“Sintagma „cea română” din denumirea sărbătorii dedicate limbii române ar putea fi scoasă.
Propunerea vine din partea unui grup de deputați, iar Guvernul urmează să aprobe astăzi un aviz în acest sens. Astfel sărbătoarea ar putea reveni la vechea denumire „Limba noastră”.  În proiectul de aviz se explică că în Constituție limba de stat a Republicii Moldova este limba moldovenească.
Vedeți aici proiectul de aviz care urmează să fie propus de ministrul Muncii și Protecției Sociale, Valentina Buliga.
Ziua dedicată limbii române este sărbătorită în Republica Moldova pe 31 august începând cu anul 1990, la un an de la Marea Adunare Națională și de la declararea limbii române drept limbă de stat, cu adoptarea alfabetului latin.”1989, drapelul de stat, din 27 aprilie 1990, stema de stat, din 3 noiembrie 1990, şi schimbarea denumirii oficiale a statului, din 23 mai 1991.” (După Jurnal.md)

Hai că-i bună și asta! După ce ne-a confiscat libertatea și, practic, întregul arsenal al valorilor național-culturale, monstruoasa coaliție a ajuns să se scarpine, ca o vacă mușcată de tăuni și streche, de sfînta sfintelor neamului nostru românesc, Limba română! Ceea ce nu înțeleg plahotniucii și acoliții săi nemernici e că Limba română, spre deosebire de bănci, întreprinderi, ministere, procuraturi, instanțe, guverne și alte rahaturi materiale de doi bani, nu poate fi FURATĂ!

Revoluția noastră de la sfîrșitul anilor 80, roadele căreia le înfulecă, lacom și avan, haimanalele actualei și altor puteri, s-a săvîrșit în numele Limbii române, sub înaltul ei patronaj spiritual. Nicio canalie, cu nicio hotărîre porcoasă de guvern mitocănos nu ne poate lipsi de bucuria de a ne numi Limba după placul și vrerea noastră. Lacătele sufletelor noastre sunt încuiate pentru aceşti depravați și hoți de profesie, pe care istoria îi va uita ca pe niște zdrențe de cînepă! Trebuie să le reamintim, totuși, că nici din punctul de vedere al Legii acțiunile lor nu vor rămîne fără consecință. La timpul potrivit canaliile inculpate vor trebui să răspundă de ce au călcat în picioare Declarația de Independență a Republicii Moldova, care este SUPERIOARĂ oricăror constituții agrariene și comuniste, oricăror altor legi care astăzi sunt și mîine nu-s! ACEST DOCUMENT DE O VALOARE INESTIMABILĂ TOCMAI DE ACEEA A FOST DISTRUS, PENTRU CĂ CONSTATĂ FĂRĂ DREPT DE APEL CĂ LIMBA NOASTRĂ ESTE LIMBA ROMÂNĂ ȘI PUNCTUM. Citez:

REAMINTIND că în ultimii ani mişcarea democratică de eliberare naţională a populaţiei din Republica Moldova şi-a reafirmat aspiraţiile de libertate, independenţă şi unitate naţională, exprimate prin documentele finale ale Marilor Adunări Naţionale de la Chişinău din 27 august 1989, 16 decembrie 1990 şi 27 august 1991, prin legile şi hotărîrile Parlamentului Republicii Moldova privind decretarea limbii ROMÂNE ca limbă de stat şi reintroducerea alfabetului latin, din 31 august 1989, drapelul de stat, din 27 aprilie 1990, stema de stat, din 3 noiembrie 1990, şi schimbarea denumirii oficiale a statului, din 23 mai 1991;.”

E timpul să le spunem acestori impostori și urmașilor urmașilor lor să-și pună la fund,  în loc de compresă, stratagemele politice și să nu ne încerce răbdarea cu asemenea inițiative alienate. Că ne-a fost pusă odată. În 1989! Dacă și atunci erați ocupați cu furatul sau cu studierea manualelor de genul “Raiderismul, cea mai bună metodă de jefuire a băncilor”, întrebați de alții care erau revendicările poporului, priviți cronicele vremii cu sutele de mii de manifestanți treziți să-și apere comoara spirituală a neamului, a Basarabilor și Mușatinilor…

No pasaran!