Agresiune asupra unui preot roman în curtea Protopopiatului Român din Negotin, de Romeo Crîșmaru

Imagine implicită

CrîșmaruAstăzi, 5 decembrie 2014, în jurul orei 13.30, în curtea Protopopiatului Ortodox Român al Daciei Ripensis, din Negotin, așezământul ridicat cu truda Preacucernicului părinte protopop Boian Alexandrovici, preotul timocean care a scris istorie cu propria suferință, a intrat un bărbat care l-a amenințat cu moartea pe părintele Ștefan Șarampoi. Poliția sârbă spune că bărbatul ar fi nebun.

Un incident regretabil și totodată reprobabil, care ne pune pe gânduri și care întărește ceea ce preotul Boian Alexandrovici spunea de multe ori, că Biserica Românească din Valea Timocului este permanent amenințată și agresată, s-a petrecut în jurul prânzului chiar în curtea Protopopiatului Creștin Ortodox al Daciei Ripensis, din Negotin. Potrivit declarațiilor făcute de preotul Ștefan Șarampoi, pentru Timoc Press, un individ destul de nervos și agitat a intrat în curtea Protopopiatului, cu țigara aprinsă, l-a agresat verbal pe preot, l-a amenințat cu moartea și chiar a vrut să îi stingă țigara pe față. Invitat să părăsească curtea Sfintei Biserici și să nu mai fumeze lângă aceasta, individul, pe care îl puteți vedea în fotografia ce însoțește articolul, a devenit și mai violent și a început să îi arate prin gesturi mimice că îi va tăia gâtul și că îl va împușca pe părintele Ștefan. „Mi-a spus că e de la securitate și mă aranjează el pe mine!”, a declarat Părintele Ștefan pentru Timoc Press.

Sosită la fața locului, Poliția din Negotin a luat declarații și a precizat că individul locuiește peste drum de Protopopiat și că ar suferi de anumite tulburări de personalitate. „Polițiștii mi-au spus că omul locuiește peste drum, că a rămas cu ceva tulburări mintale după ce a fost la o petrecere la care cineva i-ar fi pus ceva în băutură”, a povestit Părintele Ștefan directorului Timoc Press – Dușan Pîrvulovici.

AmenintProtopop2„Acuma 30 de minute, 5 decembrie 2014, la sediul Protopopiatului Daciei Ripensis din Negotin, a intrat în curte o persoană necunoscută care s-a prezentat că ar fi de la securitate și a amenințat pe preotul nostru că o să-i stingă țigara în ochi și o să-l taie la gât. Preotul a intrat în clădire unde au fost și femeile care lucrează acolo. Individul mergea și bătea la geamuri și arăta cum le va tăia gâtul. A fost anunțată poliția care a venit imediat și l-a arestat. Îmi pare rău că sunt la drum și nu am fost acolo. Cine la trimis pe acest „securist” să ne amenințe cu moartea și cine este el?. Vă rugăm pe toți să transmiteți știrea peste tot și să vedem ce se va întâmpla. Un lucru este sigur: VOM APĂRA ȘI CU PROPRIA VIAȚĂ BISERICA NEAMULUI NOSTRU DIN TIMOC. Domnul este luminarea noastră și apărătorul nostru! De cine ne vom teme?” – scrie Părintele Boian Alexandrovici pe contul său de Facebook.

Sursa: jurnalromanesc.ro