ALARMĂ! Banca de Economii a fost prădată…, de Gheorghe COSTANDACHI
Moldovenii se vând rușilor la preț de nimic. Hoția în statul Republica Moldova a devenit necontrolată și este susținută de unii reprezentanți ai puterii de stat. Ministerul Economiei a Moldovei, dar și Agenția Proprietății Publice nu au făcut public intenția de a vinde pachetul statului în Banca de Economii. În așa fel aceasta poate fi calificat ca un atac raider finalizat asupra Băncii de Economii, organizat de stat, protejat de oamenii din PDM, cu caracter de amenințare asupra întregului sistem financiar și economic din Moldova și a economiei naționale în întregime.
Atunci când lumea se pregătește de cel mai important fenomen care trebuie să fie închinat răposaților, bandiții nu dorm și atacă exact în acel moment, când mai puțină populație poate reacționa.
Astăzi, 25 aprilie 2014 a fost efectuată o tranzacție, care toata țara oaștepta, însă nimeni nu putea presupune când va fi efectuată tranzacția semi-criminală. Iată că în sfârșit în vinerea Paștelui Blajinilor această tranzacție totuși a fost înregistrată cu acceptarea de toate structurile, BNM, CNPF, etc.
Un pachet de acțiuni în număr de 9824720 al Băncii de Economii a fost vândut la un preț simbolic de 5,1 lei per acțiune. Valoarea totală tranzacției a constituit 50 106 072 lei sau 24,90% din capitalul BEM.
Valoarea reală a acestei tranzacții este de 313,41 milioane lei (313 408 568,0 lei), adică de 6,25 ori mai mare. În așa fel au fost înregistrate pierderi considerabile acestei bănci.
Secretizarea acțiunilor banditești continuă.
Statul și populația a fost prejudiciați cu cel puțin 313,41 milioane lei, deoarece costul de piață a unei acțiuni astăzi al BEM ar fi de aproximativ de 37,0 lei per acțiune, pe când prețul de 5,1 lei la care au fost vândute acțiunile este unul de bătaie de joc.
În această tranzacție pierderile Republicii Moldova au fost minimum de 313,41 milioane lei, sau fiecare cetățean a avut de pierdut in diferită măsură.
Sistemul bancar in Moldova, după tranzacția aceasta, a fost preluat de Federația Rusă la peste 70%. Amintesc că o altă banca se pregătește să fie vândută tot rușilor.
Nu se cunoaște cui a aparținut pachetul de acțiuni vândut astăzi.
Guvernul nu a făcut nici o declarație despre această tranzacție, însă nu se exclude faptul că anume acțiunile statului în BEM au fost vândute.
Operațiunea de vânzare a acestor acțiuni a fost petrecută cu viteză fulger în după amiaza vinerii Paștelui Blajinilor ca să nu se poată nimeni dezmetici ce s-a petrecut.
Exact așa s-a petrecut și cu cealaltă parte a pachetului de acțiuni când pe furiș a fost vândute 33,86% din acțiunile BEM la sfârșitul lunii august 2013, nu se știe cui și nu știe cum îl cheamă până în prezent.
Nu este clar de ce acțiunile au fost vândute unei companii dar nu unei bănci cum este ”Bneșăconombanc” despre care se presupunea că va cumpăra aceste acțiuni.
Este clar că print-o companie controlată de serviciile de securitate și informație rusești este mai ușor de spălat banii – cota ”OTKATUL” pentru încheierea acestei tranzacții.
Cineva din cercurile oficiale și oligarhice de la putere din Moldova s-au îmbogățit din această tranzacție pe spatele populației și celor care plătesc impozite, or BEM era o banca a poporului, iar bandiții au distrus-o.
Trebuie să ne așteptăm la blocaje economice în caz dacă autoritățile moldovenești totuși vor semna Acordul de asociere cu UE.
În cel puțin 4-6 luni vom deveni martorii dependenței totale a monedei moldovenești de rubla rusească, sau evoluția leului va repeta exact cea a rublei rusești. Am avertizat despre aceasta în una din publicațiile mele din luna februarie a anului curent.
Sistemul bancar din Moldova se va distruge dozat.
Populația trebuie să aibă grijă de economiile sale în BEM și nu numai în această bancă. Nu se exclude că vor impuse unele restricții pentru clienții BEM.
Banca rusească ”Bneșăconombanc” este 100 la 100 de stat și este controlată totalmente de către Serviciul Federal de Securitate al Rusiei. Despre aceasta se cunoaște și este recunoscut de oficialii de la Moscova.
Însă oficialilor moldoveni aceasta nu le spune nimic și nici nu le pasă. Mai mult, unii din ei sunt bucuroși că au avut de câștigat din urma acestei afaceri și le este totuna cui se vinde statul Moldova. Amintesc că S.R.L «Инвестиционная компания Внешэкономбанка («ВЭБ Капитал»)» este fondată de «Банк развития и внешнеэкономической деятельности (Внешэкономбанк)».
sursa: costandachi.eu