Alesul local Olga Ceapchi din Ştefan Vodă, bătută crunt în plină stradă de un angajat al Direcţiei de Întreţinere a Drumurilor

Imagine implicită

Olga CeapchiUn consilier local a devenit victima unei agresiuni petrecute vineri seară în oraşul Ştefan Vodă. Alesul local Olga Ceapchi susţine că ar fi fost bătută crunt în plină stradă de un angajat al Direcţiei de Întreţinere a Drumurilor, pentru că a încercat să filmeze cum acesta folosea maşina de serviciu în scop personal.

Bărbatul acuzat nu a fost de găsit pentru comentarii. Poliţia a identificat un suspect, dar spune că acesta va fi reţinut pentru audieri în următoarele zile.

Consilierul independent Olga Ceapchi povesteşte că, aseară, în jurul orei nouăsprezece, trecea prin preajma unui restaurant din centrul oraşului Ştefan Vodă, când a observat o autospecială a direcţiei Drumuri, parcată în faţa localului.

Alături se afla şi maşina de serviciu a preşedintelui Judecătoriei raionale Ion Naşcu. Alesul local susţine că, atât judecătorul, cât şi şoferul autospecialei ar fi sărbătorit acolo aniversarea şefului adjunct de la Direcţia Drumuri, Alexandru Cijicenco. Olga Ceapchi afirmă că a încercat să filmeze maşinile de serviciu, iar angajatul direcţiei Drumuri ar fi observat-o şi ar fi luat-o la bătaie.

Consilierul a alertat imediat oamenii legii, iar la scurt timp, la faţa locului a sosit şi o ambulanţă. Olga Ceapchi bănuieşte că a fost agresată la indicaţia consilierului local din partea Partidului Democrat, Vladimir Godinciuc, după ce a participat la protestele organizate de Platforma DA la Ştefan Vodă şi Căuşeni.

Contactaţi de Jurnal TV, nici presupusul agresor şi nici consilierul Vladimir Godinciuc nu au răspuns la telefon pentru comentarii. Şeful adjunct al Direcţiei Drumuri recunoaşte că subalternul său ar fi participat la petrecerea dată cu ocazia aniversării sale, dar susţine că angajatul a folosit maşina de serviciu în timpul orelor de muncă şi nu în afara programului.

Pe preşedintele judecătoriei Ştefan Vodă, Ion Naşcu, nu l-am găsit acasă pentru a oferi o reacţie. La rândul său, viceprimarul oraşului Ştefan Vodă este revoltat că a avut loc un asemenea incident.

Poliţia cercetează cazul.

Oamenii legii susţin că au identificat agresorul, care, în zilele următoare urmează să fie reţinut pentru audieri.