Alexandru Machedon: „Am informat deputaţii europeni despre persecuţiile şi arestările ilegale din RM; Am solicitat iniţierea discuţiilor privind impunerea unor sancţiuni nominale”

Imagine implicită

Europarlamentarii au fost informaţii despre ultimele cazuri de intimidare a protestatarilor, despre arestările ilegale din Republica Moldova şi despre situaţia de la Chişinău, a menţionat directorul StarNet, Alexandru Machedon, care are o serie de întâlniri cu deputaţi europeni la Bruxelles. 

„La Parlamentul European doi “salvatori ai Moldovei” – Marian Lupu si Serghei Sîrbu, PD-ul ne urmăreşte si aici.  Serghei, nu e Bar, dar e cantina Parlamentului, aici la un ceai se discută problemele globale. Am rugat europarlamentarii să le ceară Raportul de Activitate şi progresele obţinute la implementarea Acordului de Asociere. Le-am povestit despre oameni intimidaţi, persecutaţi, hărţuiţi şi arestaşi, despre cum structurile PD-iste au lucrat pentru Dodon în campania electorală. Au fost informaţi despre justiţia şi Procuratura controlată de Plaha&Co, ca exemplu este cazul recent a lui Alexei Alexeev”, a declarat Alexandru Machedon.

În context, Alexandru Machedon a anunţat că a fost solicitată iniţierea unor discuţii privind impunerea unor sancţiuni nominale.

„Există informaţii că anumiţi eurodeputaţi din România susţin haosul şi fărădelegile din Republica Moldova. Încercăm să aflăm mai multe detalii şi vom veni cu nume concrete. Toată mass-media şi ONG-urile din România să cunoască numele „eroilor europeni”, care îngroapă ultima speranţă a oamenilor şi viitorul Moldovei”, a explicat directorul StarNet.

Sursa:jurnal.md