Șeful staff-ului de campanie al candidatului pro-european la Primăria Chișinăului, Andrei Năstase, a vorbit despre campania murdară dusă în aceste alegeri de cei care se împotrivesc forțelor pro-europene și anti-oligarhice.

Alexandru Machedon, într-un interviu în exclusivitate acordat portalului Tribuna, dezvăluie că atacurile murdare vor continua și îi avertizează pe cei care cântă aria calomniei că vor răspunde în fața legii.

T: Dle Machedon, cum apreciaţi rezultatele alegerilor pentru Primăria capitalei din data de 20 mai 2018?

A.M.: Aici ar trebui să scoatem în evidenţă câteva momente importante. În primul rând – acea victorie pe care am repurtat-o, împreună cu alegătorii, împotriva regimului oligarhic ce a capturat Moldova, inclusiv Primăria Capitalei. Indiferent de sondajele mincinoase ale puterii, prin care au încercat manipularea opiniei publice, indiferent de mizeria vărsată zilnic peste populaţie de presa afiliată puterii, indiferent de atacurile sub orice critică în adresa lui Andrei Năstase și a echipei sale şi indiferent de promovarea masivă ce i s-a făcut candidatului guvernării, Silvia Radu, aceasta nu a ajuns în turul doi. Este o înfrângere ruşinoasă pentru regim şi o frumoasă victorie a electoratului democratic, pro-european.

În al doilea rând, aş vrea să menţionez modul exemplar în care s-a mobilizat o importantă parte a electoratului din Chişinău, care a înţeles miza reală a alegerilor din data de 20 mai şi care nu a permis puterii să-şi facă jocurile murdare. Graţie prestaţiei acestor alegători, cărora vreau să le mulţumesc şi pe această cale, candidatul comun al forţelor pro-europene şi antioligarhice, Andrei Năstase a ajuns în turul doi.

În al treilea rând, aş vrea să remarc efortul colosal depus de echipa lui Andrei Năstase, pe care am onoarea să o conduc în aceste alegeri. S-a muncit mult, în condiţii extrem de dificile, dar pentru o cauză nobilă. Aceşti oameni merită tot respectul şi toată aprecierea pentru ceea ce au făcut.

T: Se zice că Andrei Năstase a fost avantajat mult şi de interceptarea convorbirii sale cu mama sa, apărută chiar în ajunul alegerilor…

A.M.: Cert este că o asemenea mârşăvie nu s-a mai făcut în vre-o campanie electorală din Moldova. Să interceptezi o discuţie a fiului cu mama şi să o faci publică, de acest lucru sunt în stare numai nişte persoane lipsite de orice principii în viaţă, numai nişte ticăloşi. Eu înţeleg că politica deseori e murdară, dar chiar aşa! Aici e clar că s-au întrecut toate limitele posibile. Acest gest al puterii ne-a ajutat în sensul că a arătat oamenilor adevărata șansă a acestui regim ticăloșit.

T: Dl Năstase spunea că el a fost unicul candidat împotriva căruia s-au aplicat tehnologiile murdare în această campanie. De ce credeţi că e aşa?

A.M.: Pentru că Andrei Năstase e unicul candidat care prezintă un real pericol pentru putere. Victoria sa în alegeri este cel mai cumplit coșmar al celor care au capturat statul nostru. Andrei Năstase a declarat în repetate rânduri şi, cel mai important, a demonstrat prin acţiuni concrete că scopul său este eliberarea Moldovei din robia hienelor care vor să țină țara în sărăcie și întuneric. Acum începem marșul nostru victorios cu Primăria, iar în toamnă vom continua în întreaga ţară. Alegerile din Chişinău, dar şi cele din Bălţi au arătat cât de mult oamenii detestă acest regim care a capturat întreaga ţară, iar aceasta e o dovadă directă că zilele lui sunt numărate. Oamenii urăsc regimul care a ajuns prin fraudă la guvernare şi aşteaptă alegerile pentru a scăpa ţara de el. Împreună vom reuși. Andrei Năstase şi Maia Sandu sunt liderii care, susţinuţi masiv de cetăţeni, vor debarca regimul de la putere, iar pe toţi criminalii şi uzurpatorii îi vor deferi justiţiei, aşa cum trebuie să fie. Lucrurile sunt simple: cei care au furat trebuie să plătească în fața legii pentru faptele lor.

T: Să revenim la campania electorală murdară…

A.M.: Trebuie să vă fac o mărturisire pe care aș fi vrut să o evit. Însă este mai bine ca oamenii să cunoască adevărul. Din păcate, josnicia celor care recurg la minciuni și manipulări este atât de mare încât nu s-a limitat doar la atacuri murdare împotriva viitorului primar, Andrei Năstase. Am informații că hienele din politică au angajat mercenari care să răspândească minciuni și despre noi, cei din staff-ul candidatului victorios. În vizorul acestor oameni fără rușine și fără Dumnezeu se află compania pe care am fondat-o, familia mea și prietenii mei. Știu că pregătesc tot felul de minciuni, documente falsificate și filme și fotografii trucate care să le susțină calomniile. Însă noi suntem pregătiți și vom reacționa cu duritate. Calomniatorii vor răspunde în fața legii și nu vom avea nici un fel de milă față de ei.

T: Care e strategia Dvs. pentru turul doi?

A.M.: Aceeaşi ca şi pentru primul tur – lucrăm cu oamenii, ne promovăm oferta electorală, soluţiile pentru Chişinău, le explicăm de ce e important ca în aceste alegeri să câştige candidatul comun al forţelor antioligarhice. Noi suntem cei care vom aduce în Chișinău cinste, ordine și prosperitate. Demonstrăm oamenilor că avem soluții concrete pentru a opri furtul și risipa banilor publici, că vom aduce investitori și că vom crește nivelul de trai în așa fel încât tinerii noștri să fie mândri că sunt locuitori ai Chișinăului. Le vom oferi motive să rămână acasă să trăiască în bunăstare și pace alături de familiile lor.

T: De ce nu acceptaţi propunerea lui Ion Ceban privind participarea la dezbateri publice?

A.M.: După cum au spus şi colegii mei, noi avem propria agendă, care e stabilită pe mult timp înainte. Pentru a ne face cunoscută oferta electorală şi soluţiile pentru problemele Capitalei, noi nu avem nevoie de spectacole în aer liber – sunt o mulţime de alte posibilităţi în acest sens şi de ele facem uz. În plus, ce să dezbatem cu domnul Ceban? Modul în care prietenii domniei sale au furat un miliard? Felul în care au capturat statul? De ce pleacă tinerii și atâtea familii sunt despărțite și pradă disperării? De ce Chișinăul a fost atât de rău administrat? Oamenii știu răspunsurile la aceste întrebări și de aceea ne votează pe noi.

T: Cu ce credeţi că se vor termina alegerile din 3 iunie?

A.M.: Vom câștiga această bătălie fundamentală pentru viitorul nostru al tuturor. Primăria capitalei niciodată nu a fost câştigată de reprezentanţii stângii, e un bastion al libertăţii, democraţiei şi niciodată nu a fost şi nici nu va putea fi cucerită de alte forţe decât cele democratice, pro-europene. Mai ales că momentul istoric pe care-l traversăm este unul specific. Cu siguranţă, Andrei Năstase va învinge, iar alte variante noi nu examinăm.

T: Dar se aud unele opinii că rezultatele alegerilor din Capitală ar putea fi anulate ulterior sub anumite pretexte…

A.M.: De la actuala putere te poţi aştepta la orice. Lor le este străină noţiunea de democraţie şi au demonstrat nu o dată că sunt gata să calce totul în picioare pentru atingerea propriilor interese. Numai că, dacă vor încerca să ne fure victoria, vor regreta amarnic. Situaţia din ţară, dar în special din Capitală, aminteşte de un butoi cu pulbere – trebuie doar o scânteie. De aceea, mesajul meu pentru putere este: Nu vă jucaţi cu focul, că vă veţi arde rău de tot!

Și încă ceva… Au folosit tot arsenalul minciunilor tâlhărești și al calomniilor împotriva lui Andrei Năstase. Au văzut că nu îl pot frânge în acest mod, așa că hienele care se hrănesc cu cadavrul puterii pregătesc un nou val de murdării pe care vor să îl reverse asupra celor care fac parte din echipa care va fi victorioasă în 3 iunie. Vor încerca să ne șantajeze, să ne intimideze, vor folosi denunțuri calomnioase, filme trucate și tot ceea ce vă puteți imagina mai murdar pentru a încerca să ne discrediteze. Dar șantajul lor nu va duce la nimic. Suntem puternici, suntem dispuși să plătim acest preț pentru a elibera Capitala de sub controlul hienelor și vom învinge. Am un mesaj către aceste creaturi fără rușine și fără Dumnezeu: Atenție, hienelor! Veți da socoteală în fața legii!

 

(81 accesari)