Alexandru Slusari: Candu ar trebui să-şi dea demisia; A minţit întreaga ţară că din banii publici nu s-a plătit nimic pentru întoarcerea miliardelor furate de la cetăţeni

Imagine implicită

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, ar trebui să-şi dea demisa după ce a minţit întreaga ţară că prima tranşă pentru a acoperi gaura lăsată de „jaful secolului” a fost achitată din recuperarea banilor furaţi, afirmă vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Alexandru Slusari.

„Recent am scris că avem cel mai mincinos preşedinte din toţi cei, pe care i-a ştiut Moldova. Azi pot afirma că avem cel mai mincinos preşedinte al Parlamentului în istoria ţării. Mafiofin Candu a spus o minicună crasă precum că, în anul curent, din banii publici nu s-a plătit nimic pentru întoarcerea miliardelor furate de la cetăţeni. El a indus în eroare întreaga ţară, spunând că prima tranşă a fost achitată din recuperarea banilor furaţi.

Realitatea este cu totul alta. Pe 6 octombrie 2017, Ministerul Finanţelor ne-a anunţat că a transferat către BNM suma de 668 de milioane de lei, care reprezintă răscumpărarea obligaţiunilor de stat cu termenul de circulaţie de 1 an (50 de milioane de lei), plus dobânzile pentru tot volumul de obligaţiuni emise în 2016 (618 milioane de lei). Tot atunci am primit informaţia că din data de 4 octombrie 2016 şi până în prezent, BEM, Banca Socială şi Unibank au transferat la bugetul de stat mijloace băneşti, din valorificarea activelor lor, în sumă de 274,6 milioane lei. Nici nu cunoaştem dacă acea suma a fost transferată în anul curent sau în anul 2016”, a menţionat Alexandru Slusari.

„Din banii furaţi nu a fost recuperat nici un leu. Suma, la care a făcut referinţa preşedintele parlamentului GBC, este rezultatul vânzării activelor celor trei bănci, precum şi rămbursării creditelor performante. În orice altă ţară, preşedintele legislativului, după o astfel de manipulare şi minciună imensă, ar demisioana a doua zi. Însă în ţara capturată nu poţi aştepta nici un gram de ruşine de la ocupanţi”, a adăugat vicepreşedintele Platformei DA.

Sursa:jurnal.md