Alexandru Slusari: „Clica mafiotă este gata să sacrifice ţara şi propriul popor ca să salveze vectorul hoţiei, sărăciei şi corupţiei măcar pentru următorii doi-trei ani”

Imagine implicită

La alegerile parlamentare din 2018 garantat va fi un haos, iar legislaţia electorală – interpretată arbitrar. Asta deoarece nu este clar cum vor fi constituite consiliile de circumscripţii (după principiul administrativ-teritorial sau doar în fiecare circumscripţie) şi unde vor fi examinate litigiile electorale în teritoriu, spune vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Alexandru Slusari.

„Îmi place matematica. Am modelat rezultatele primului tur al scrutinului prezidenţial din 30 octombrie 2016 pentru 11 circumscripţii în Chişinău, croite recent de către comisia lui Plahotniuc-Dodon. În urma exerciţiului de modelare am constatat că în 6 din 11 circumscripţii a câştigat Igor Nicolaevici. Dar din cele 5 circumscripţii câştigate de Maia Sandu, în două este o difirenţă minusculă, de câteva sute de voturi, care uşor pot fi compensate la următoarele alegeri parlamentare prin coruperea alegătorilor şi falsificarea rezultatelor”, a declarat Alexandru Slusari.

„Anume în scopul recroirii hărţii politice a capitalei în favoarea socialiştilor, toate suburbiile au fost întrunite doar în două circumscripţii. Pentru asta Sângera este unită cu Truşeni, iar Condriţa cu Vadul-lui-Vodă. Chiar dacă în suburbii anul trecut candidatul comun l-a devansat pe Dodon cu 13 mii de voturi, aici urmează să fie aleşi doar doi deputaţi. Aşa Plahotniuc şi Dodon împart Moldova! Semnele împărţirii au fost depistate aproape în toate raioanele ţării, multe din care au fost cioporţite chiar în trei circumscripţii”, spune vicepreşedintele Platformei DA.

Potrivit lui Slusari „clica mafiotă este gata să sacrifice ţara şi propriul popor ca să salveze vectorul hoţiei, sărăciei şi corupţiei măcar pentru următorii doi-trei ani”.

Sursa:jurnal.md