Alexandru Slusari, despre aflarea lui Şevciuk la Chişinău: „Cinismul acestui clan nu are margini; Din banii noştri este protejat un partener de afaceri murdare al lui Plahotniuc”

Imagine implicită

Vicepreşedintele Platformei DA, Alexandru Slusari, afirmă că autorităţile de la Chişinău au un comportament cinic faţă de propriii cetăţeni atunci când îi asigură protecţie fostului lider separatist de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk.

„Finul mafiotului principal confirmă oficial şi cu impertinenţă crasă faptul că regimul Plahotniuc îl protejează pe fostul liderul separatist, Evgheni Şevciuk. Totodată, Candu ne face idioţi, vorbind despre declaraţiile făcute de aşa numitele autorităţi de la Tiraspol, care vizează persoana şi activitatea lui Evgheni Şevciuk şi care trebuie puse la îndoială.

Că există dosare penale pe care le instrumentează autorităţile noastre, cum e Procuratura Generală, în ceea ce priveşte încălcarea drepturilor cetăţenilor noştri de a avea acces la propriile terenuri, de problemele cu care se confruntă şcolile cu predare în limba română şi altele. Voi aţi înţeles ceva, stimaţi cetăţeni? Poate în aşa mod Plahotniuc comunică cu Krasnoselskii şi Rogozin? Ce avem noi, cetăţenii Republicii Moldova cu „razborcile” între doi separatişti? Fermierii noştri din stânga Nistrului au avut cele mai grave probleme cu terenurile agricole exact în perioada când aşa zisa Transnistria a fost sub controlul total al lui Şevciuk”, a menţionat Alexandru Slusari.

Potrivit preşedintelui Platformei DA, Republica Moldova are probleme mai importante, decât protejarea unui individ care cinci ani a acţionat contrar intereselor Republicii Moldova.

Oare serviciile speciale din ţara noastră au rezolvat deja toate problemele ce ţin de securitatea naţională şi nu au alte ocupaţii decât intimidarea opoziţiei şi apărarea unui separatist? Aduceţi-mi măcar un argument plauzibil de ce Evgheni Şevciuk urmează a fi păzit din contul contribuabililor din partea dreaptă a Nistrului. Poate el mâine va recunoaşte integritatea Republicii Moldova fără nicio federalizare? Sau ne va promite că dacă el revine la cârma regiunii separatiste, atunci partea dreaptă a Nistrului va fi exonerată de plata pentru gazele naturale consumate de Transnistria?”, a adăugat vicepreşedintele Platformei DA.

„Cu părere de rău, din banii noştri este protejat un partener de afaceri murdare al lui Plahotniuc, împreună cu care ei au scos din buzunarele noastre în timp de doi ani nejustificat aproximativ 240 de milioane de dolari pentru energia electrică şi, totodată, au majorat datoriile ţării noastre pentru gazele ruseşti de la 2,5 la 6,5 miliarde de dolari. Cinismul acestui clan nu are margini”, a conchis Alexandru Slusari.

Portalul Newsmaker.md a scris că, potrivit unor surse, Evgheni Şevciuk şi soţia sa, Nina Ştanski, s-ar afla şi acum într-o casă de lux din centrul capitalei, unde sunt păziţi non-stop. Mai mult, fostul şef al administraţiei transnistrene s-ar plimba nestingherit pe străzile Chişinăului şi ar fi însoţit în permanenţă de pază atunci când circulă cu un Mercedes GLE 450.

Anterior, preşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, a declarat că Vladimir Plahotniuc îi oferă protecţie lui Evgheni Şevciuk şi astfel îşi deconspiră afacerile murdare pe care le au cei doi, inclusiv privind procurarea energiei electrice de la firma intermediară Energocapital, acuzaţii pe care cei vizaţi nu le-au comentat.

Sursa:jurnal.md