Alexandru Slusari, despre arestul şoferului reţinut după protest: Regimul mafiot care îşi pierde terenul de sub picioare încearcă să transmită frica sa, pentru toate crimele comise, întregii societăţi

Imagine implicită

Dacă în Republica Moldova participi la un protest, chiar şi în calitate de şofer la un autobuz care tranportă aparatajul de sonorizare, atunci poţi fi arestat de justiţia lui Plahotniuc, târâit toată ziua cu cătuşile pe mâini la procesul de judecată şi ţinut în izolator în condiţii inumane, a spus vicepreşedintele Platformei DA, Alexandru Slusari, referindu-se la cazul lui Alexei Alexeev.

„Nu contează că deja au fost difuzate zeci de înregistrări video, care demonstrează cu lux de amănunte că autovehicolul a mers dirijat de poliţişti şi cu aşa viteză că şi furnicile ar fi putut să se ferească. Toată ţara a văzut că anume poliţiştii în fruntea cu Cavcaliuc au început fără niciun motiv să bată brusc pe parbrizul microbuzului şi şoferul după asta nu a fugit nicăieri, dar a rămas alături de clădirea televiziunii”, a spus Slusari.

„Plahotniuc are nevoie de această tortură a unui Om absolut nevinovat. Că el nu are niciun gram de vină recunosc în discuţii private şi poliţiştii şi procurorii. Foarte bine înţelege acest lucru şi judecătorul, care azi l-a arestat pentru 30 de zile pe şoferul autobuzului, domnul Alexeev. Regimul mafiot, care îşi pierde terenul de sub picioare şi de la care cade acum ultima tencuială proeuropeană, încearcă să transmită frica sa pentru toate crimele comise întregii societăţi. Semnalul lui Plahotniuc este următorul. Uitaţi ce fac eu cu omul, care ocazional a nimerit „под раздачу şi gândiţi-vă ce voi face în continuare celor, care încearcă să se opună permanent puterii mele”, a declarat vicepreşedintele Platformei DA.

Astfel, Alexandru Slusari a venir  cu o solicitare către partenerii de dezvoltare să stopeze orice finanţare a justiţiei GBC.

„După mulţi ani de alocări de zeci de milioane de dolari sau euro, justiţia rămâne la fel de nefuncţională, selectivă şi mult mai inumană”, a spus vicepreşedintele Platformei DA.

„Alexei Alexeev recent a venit în vacanţa din Italia cu gândul de a se întoarce cu soţia acasă pentru totdeaună. Eu sunt sigur că după ce se termină acest calvar, chiar a două zi va fugi din ţara lui Plahotniuc şi va sugera tuturor rudelor şi cunoscuţilor, care încă nu au plecat, să facă acelaşi lucru. Iată pentru aşa oameni cum este domnul Alexeev, pentru întoarcerea lor Acasă în altă ţară liberă, noi trebuie să luptăm pînă la capătul mafiei din Moldova. Frica noastră – bucuria bandiţilor! Capul sus, Oamenii Demnităţii. Noi nu cedăm!”, a conchis Slusari.

Sursa:jurnal.md