slusari-alexandruVicepreşedintele Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Alexandru Slusari consideră că trebuie să fim pregătiţi în orice moment pentru proteste şi alegeri anticipate, pentru că în 2018 situaţia va fi şi mai proastă decât acum pentru forţele proeuropene. Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii Alb&Negru de la Unimedia.

„Dacă noi lăsăm încă 2 ani această guvernare, pretinsă proeuropeană în frunte cu Plahotniuc, în 2018 rămânem fără încă jumătate de milion de cetăţeni şi proeuropeni vor fi vreo 20-25%. Forţele anti-europene vor câştiga cu un scor covârşitor, cu un avantaj destul de mare”, a menţionat invitatul.

Politicianul spune că nu putem aştepta ca un regim să cadă singur. „Noi nu trebuie să mai aşteptăm. Pe ce mizăm? Că Plahotniuc devine proeuropean, îşi pune cătuşele pe mâini. Tot ce s-a făcut până acum a fost mimarea reformelor. Avem stat poliţienesc, mai puţine libertăţi, şantaj în teritoriu, presiuni asupra primarilor şi preşedinţilor de raioane am văzut”, a mai spus Alexandru Slusari.

Vicepreşedintele PPDA mai crede că până în 2018 ideea europeană va fi discreditată şi mai mult.

„Dodon se va poziţiona ca anti-european, dar va da vina că nu are prerogative suficiente şi va da vina pe guvernare. Toate pârghiile rămân la Parlament şi Guvern. Aceşti oameni nu se mai gândesc la reforme. Este ultima lor şansă, încă doi ani de furat. În 2018, Dodon ar putea acumula şi mai multe voturi. El este interesat ca Usatîi cât mai repede să dispară. Situaţia va fi mult mai proastă decât acum”, a adăugat invitatul.

(64 accesari)