Alexandru Slusari: „Oligarhul Plahotniuc vrea să obţină rapid controlul asupra oraşului Bălţi; Se duce o luptă agresivă de preluare a puterii”

Imagine implicită

Ceea ce se întâmplă la Bălţi este o luptă agresivă pentru concentrarea puterii. După ce a şantajat şi hărţuit mai mulţi primari din ţară, oligarhul Vladimir Plahotniuc vrea să preia controlul total şi în acest oraş. Declaraţiile au fost făcute de vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Alexandru Slusari.

„Cea mai mare parte a locuitorilor din Bălţi se uită cu speranţă la reprezentanţii Uniunii Europene şi Statelor Unite. Ei nu-l mai cred pe preşedintele pro-rus, care îi lustruieşte încălţăminte a lui Plahotniuc”, a scris vicepreşedintele Platformei DA pe pagina sa de Facebook.

Totodată, Alexandru Slusari spune că Plahotniuc acţionează cu aceeaşi agresivitate şi la Bălţi, la fel cum a aplicat metode de hărţuire în privinţa altor edili din ţară.

„Ceea ce se întâmplă la Bălţi nu este un act de justiţie. Şi nu este nici măcar o luptă politică cu implicarea organelor de drept. Este o acţiune agresivă de concentrare a puterii şi trecere la controlul manual. După hărţuirea primarilor din partea PLDM şi PL, după şantajarea primarului de la Taraclia, după înlăturarea primarului capitalei, oligarhul vrea rapid şi agresiv să preia controlul asupra oraşului Bălţi. Totodată, el vrea să înlăture în totalitate flancul stâng, pentru aliatul său”, a mai menţionat vicepreşedintele Platformei DA.

„Partenerii externi pot să se implice şi să oprească procesul de distrugere a democraţiei la nivel local. Democraţia nu este pro-europeană sau pro-estică. Ea este sau nu este. La fel ca şi dictatura. Prefixul „euro” nu schimbă nimic în esenţa dictaturii, care ne va afecta pe fiecare din noi. Sunt sigur că reacţia promptă a ţărilor cu o democraţie dezvoltată şi cu o puternică autonomie locală poate schimba foarte mult opinia geopolitică a locuitorilor din Bălţi”, a adăugat Alexandru Slusari.

Amintim că membrii fracţiunea „Partidului Nostru” din cadrul Consiliului Municipal Bălţi au declarat greva foamei. Aleşii locali şi-au motivat decizia prin faptul că sunt supuşi presiunilor de către structurile de drept, iar partidul de la guvernare ar încerca să ia sub control municipiul Bălţi.

Consilierii, care au lansat o declaraţie, au anunţat că vor fi în greva foamei până vineri, atunci când urmează să fie decisă data referendumului de demitere a primarului de Bălţi. Aceştia susţin că PD încearcă să impună alegerea unui viceprimar pe care să îl controleze.

Sursa:jurnal.md