Alexandru Slusari: „Politicienii trebuie judecaţi după fapte, dar nu după vorbe; Guvernarea RM a promis multe, iar în realitate a schimbat sistemul electoral pentru a jefui în continuare ţara”

Imagine implicită

Toţi politicienii trebuie judecaţi după fapte, dar nu după promisiuni. Guvernarea de la Chişinău a spus multe vorbe frumoase, însă în realitate am văzut cum Dodon, care spunea că va lupta cu regimul, a pus umăr la toate ilegalităţile din ţară.

A bătut palma împreună cu oligarhul Plahotniuc şi finul său, Candu, pentru a modifica sistemul electoral în favoarea lor. Au împărţit între ei cele funcţiile cele mai importante pentru a putea fura şi în continuare. Opiniile au fost exprimate de vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Alexandru Slusari.

„Mă uimesc unele opinii expuse pe Facebook. Candu şi Filip nu au mers la şedinţa Consiliului de Securitate. Vai de mine! Finul lui Plahotniuc a spus că vor rupe degetele lui Dodon. Ce om curajos! Cetăţenii, când vom învăţa regula să-i judecăm pe politicieni după fapte, dar nu după mişcări inutile ale aerului din gurile acestora”, a adăugat Alexandru Slusari.

În context, vicepreşedintele Platformei DA a oferit câteva exemple:

1. 30 de mii de sirieni de la posturile lui Plahotniuc, aproape douăzeci de mii de locuitori din Transnistria transportaţi organizat şi neobservaţi de poliţia lui Jizdan şi SIS-ul lui Balan, mii de activişti ai Partidului Democrat din teritoriu care l-au făcut pe Dodon preşedinte;

2. Filip şi Dodon au împărţit ambasadorii;

3. Dodon a contribuit ca o persoană din anturajul lui Plahotniuc a devenit şeful la Moldova-Gaz, iar omul lui a preluat şefia la Chişinău-gaz;

4. Dodon a promovat pe toţi judecătorii din haremul oligarhului;

5. Plahotniuc şi Dodon s-au înţeles în privinţa reluării procurării energiei electrice din Transnistria în detrimentul intereselor economice şi politice ale cetăţenilor de pe malul drept al Nistrului. Cei doi practic au salvat regimul separatist de la colapsul economic;

6. Dodon a reconstruit reşedinţa de la Condriţa din banii de provinienţă obscură şi fără respectarea legislaţiei privind achiziţiile publice. Este un cazul extrem de grav, însă Procuratura de buzunar a mafiotului nu s-a autosesizat.

7. Plahotniuc, Candu şi Dodon au bătut palma chiar în clădirea Parlamentului pe 5 mai 2017 privind schimbarea sistemului electoral, care le oferă socialiştilor şanse foarte bune să câştige alegerile parlamentare cu majoritate absolută, iar lui Plahotniuc îi permite să-şi menţină influenţă politică, averile şi libertate. Pe 20 iulie, sub dansurile unor aşa-zişi unionişti, alianţa roz-albastru  a încheiat tranzacţia mârşavă şi antieuropeană.

„Toate acţiunile (nu vorbele) „europeanului” Plahotniuc şi clanului acestuia denotă o colaborare permanentă şi fructuoasă cu euroaziaticul Dodon. Împreună continuă să jefuiască ţara şi o împing spre prăpastie. Dar unii cetăţenii naivi sunt hrăniţi prin intermediul propagandei toxice de la Bublica, Accent cu vorbele absolut sterile şi iresponsabile”, a conchis Alexandru Slusari.

Sursa:jurnal.md