Regimul de la Chişinău a trecut la o altă etapă de atac şi a început să folosească cele mai murdare metode împotriva opoziţiei. Oligarhul Vladimir Plahotniuc şi-a pus în acţiune toate mijloacele pentru a bloca întâlnirile Platformei Demnitate şi Adevăr cu cetăţenii din teritoriu. Declaraţiile au fost făcute de către vicepreşedintele Platformei DA, Alexandru Slusari.

„Deci, acum este o vânătoare acerbă împotriva Platformei Demnitate şi Adevăr şi împotriva lui Andrei Năstase.  Regimul a trecut la o altă fază de luptă împotriva opoziţiei. Penultima. Ultima poate fi distrugerea fizică a oponenţilor politici. După linşajul informaţional împotriva Platformei DA, ameninţarea activiştilor,fabricarea dosarelor penale pentru membrii DA şi ascultarea apelurilor telefonice liderilor Platformei, Plahotniuc a dat comanda să fie aplicate cele mai murdare metode pentru a interzice comunicarea liderilor DA cu cetăţenii Republicii Moldova”, a scris Alexandru Slusari pe pagina sa de Facebook.

„Mafiotul principal ştie rezultatele ultimelor sondaje şi ratingul Platformei DA în teritoriu. Ştie cât sunt de chinuiţi oamenii şi ştie că chiar dacă sunt ameninţaţi, oamenii vor schimbare. Din acest motiv a dat comanda ca în fiecare raion să fie creat un grup special de reacţie care are trebuie să întrerupă întâlnirile lui Andrei Năstase cu oamenii din satele şi raioanele ţării. Aceşti oameni trebuie să ţipe, să şuiere sau să arunce apă, să arunce roşii şi ouă în direcţia liderului Platformei DA şi colegilor săi. Imaginea este completată de bugetarii care au sunt impuşi să se revolte. Toate acestea trebuie să fie filmate de jurnaliştii lui Plahotniuc şi să fie arătate întregii ţări”, a adăugat vicepreşedintele Platformei DA.

Totodată, Alexandru Slusari spune că „această schemă urma să fie aplicată la o întâlnire dintr-un raion din Sângerei, la piaţa, acolo unde trebuia să vină Andrei Năstase. Acolo nu au fost niciodată atâţia oameni. Degrabă o să vedeţi fotografii de acolo. Oameni veniţi de la 30 de km cu roşii stricate. Ambulanţa care a transportat atacatorii, vice-comisarul raionului care personal coordona procesul. Şi bugetarii care trebuiau să fie la locurile de muncă. Această informaţie am primit-o de la mai multe surse, inclusiv de la forţele de ordine”.

Alexandru Slusari a menţionat că şi în aceste condiţii întâlnirile membrilor DA vor continua, adăugând că cetăţenii cunosc adevărul.

„Am avut întâlniri cu cetăţenii din două raioane din centrul ţării. Nu am auzit nici un cuvânt de rău. Am discutat despre cum guvernarea a minţit despre majorarea pensiilor cu 37 la sută, despre măsurile privind susţinerea antreprenorilor, despre activitatea comercială în baza patentelor şi despre intensificarea controalele în pieţe. Noi am explicat oamenilor strategiile Platformei DA în aceste direcţii”, a continuat vicepreşedintele Platformei DA.

„Plahotniuc s-a înfuriat şi mai tare după protestul din 30 iunie, el nu a crezut că vor manifestat atâţia oameni. Se teme şi mai tare de protestul din 17 septembrie. Mafiotul s-a înfuriat foarte tare şi vrea să distrugă partidele de opoziţie şi liderii care niciodată nu vor merge cu el la compromis. Platforma DA va rezista în faţa unei noi lovituri. Noi o să schimbăm un pic tactica şi o să continuăm întâlnirile cu cetăţenii din teritoriu”, a conchis Alexandru Slusari.

Sursa:jurnal.md

(37 accesari)