plaha vot uninominalPe 5 mai în Parlament a avut loc un complot mârşav între Plahotniuc şi Dodon privind îngroparea rămăşiţelor democraţiei în Republica Moldova. Alegătorii PSRM trebuie să cunoască că cei pe care ei i-au delegat în Parlament nu le reprezintă interesele, în condiţiile în care aceştia puteau măcar să condiţioneze votarea sistemului electoral cu anularea legii miliardului.

Declaraţiile aparţin preşedintelui Platformei Demnitate şi Adevăr, Alexandru Slusari.

„Cei care se numesc socialişti nici măcar nu au încercat să condiţioneze votarea schimbării sistemului electoral cu anularea legii, care impune pe oameni să achite miliardele furate de la ei. Sau cu renunţarea la ridicarea vârstei de pensionare, precum şi cu majorarea reală a pensiilor. Sau cu micşorarea semnificativă a amenzilor şi tarifelor medicale insuportabile pentru marea majoritate a cetăţenilor şi agenţilor economici. Sau cu majorarea salariilor cadrelor didactice. Sau cu multe alte lucruri de ordine socială”, afirmă Alexandru Slusari.

În loc de aceasta, socialiştii au urmat gestul liderului lor şi au sărit în faţa mafiotului principal „po stoike smirno”, acceptând un „compromis” absolut inutil şi artificial, a adăugat preşedintele Platformei DA.

„Când uşa consensului naţional privind menţinerea actualului sistem electoral era deschisă pentru dânşii, ei au fost impuşi de şeful lor cu lanţul prezidenţial pe gât să sară fără niciun argument plauzibil în fereastra de la Nobil. Eu cred că chiar şi simbolul partidului socialist s-a făcut mult mai roşu de ruşine. Un trădător şi păpuşa oligarhilor, care a venit 6 ani în urmă în fruntea partidului socialiştilor, deja a lăsat amprenta trădării la nivelul întregii echipe de conducere a partidului”, a conchis Alexandru Slusari.

Precizăm că vineri, cele două iniţiative legislative, apărute în ultimele două luni de zile, prima a Partidului Democrat, iniţiată de Vladimir Plahotniuc, cealaltă a PSRM, iniţiată de Igor Dodon, au fost comasate, având ca bază proiectul PSRM.

Tandemul PD-PSRM a provocat proteste ale societăţii civile vineri şi duminică în faţa Parlamentului. Oamenii au anunţat că, începând de astăzi, vor ieşi în stradă în fiecare seară, până când cele două proiecte de lege nu vor fi retrase.

Sursa:jurnal.md

(13 accesari)