Alexandru Slusari spune când Plahotniuc a devenit coordonatorul mafiei imobiliare din capitală

Imagine implicită

În mai 2017, Plahotniuc a devenit singurul coordonator al mafiei imobiliare din Chișinău. Sunt dovezi care pot fi verificate de oricine. Declaraţia a fost făcută de către vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Alexandru Slusari.

În context, vicepreşedintele Platformei DA prezintă mai multe dovezi „anume în mai 2017 PL a fost înlăturată de la putere. Miniștrii lor au demisionat. Și companiile care erau sub supravegherea lui Ghimpu, cu ajutorul lui Plahotniuc, s-au alăturat singurului stăpân”,.

„Tot în acest timp în cadrul fracțiunii municipale PSRM a fost desființat grupul de juriști care se ocupau de construcțiile ilegale. Plahotniuc a avut nevoie de ei doar pentru ca să-l sperie pe Ghimpu. După ce mafiotul a devenit singurul coordonator al companiilor de construcții, acest grup a dispărut. După care au urmat modificări în legislație. După proiectul „Prima Casă”, după „Arena Chişinău”, cu pierderi enorme pentru stat. Iată apogeul construcţiilor din capitală puse pe bandă rulantă de oficiali din Primărie corupţi sau intimidaţi”, a punctat Alexandru Slusari.

Sursa:jurnal.md