Aliona Mandatii: Lupta pentru anularea votului mixt nu s-a terminat

Imagine implicită

Vicepreşedinta Platformei Demnitate şi Adevăr, Aliona Mandaii, afirmă că lupta pentru anularea votului mixt nu s-a terminat.

„Din discuţiile noastre cu oamenii, ne-am convins că acest „fruct” al colaborării lui Plahotniuc cu Dodon nu are susţinerea masivă a populaţiei. Guvernarea a minţit atunci când a vorbit despre faptul că există consens naţional în această problemă. În realitate, poporul vrea o altă clasă politică, iar modificările operate de tandemul democraţilor şi socialiştilor vor împiedica această schimbare, vor face mai dificilă taxarea politicenilor, care au furat ţara”, a declarat ea, într-un interviu pentru Tribuna.

Totodată, vicepreşedinta Platformei DA susţine că „modificarea sistemului electoral a deteriorat substanţial relaţiile noastre cu Uniunea Europeană, acestea atingând cel mai critic nivel din 2003 încoace”.

„Ţara riscă să fie izolată de civilizaţia europeană şi să ajungă într-o zonă de turbulenţă cu consecinţe imprevizibile şi ireversibile. Iată de ce Platforma DA a propus că această chestiune de importanţă majoră (modalitatea de alegere a deputaţilor) să fie lăsată la discreţia poporului în cadrul unui referendum”, a adăugat Aliona Mandatii.

Sursa:jurnal.md