Alipire sub asediu! Donețk vrea în Rusia

Imagine postare

6763037_afp___mediafax_foto_fabio_bucciarelli_24875900Înconjuraţi de soldaţii ucraineni, liderii autoproclamatei republici Doneţk, au cerut din nou alipirea la Rusia. N-au primit deocamdată niciun răspuns. Dar primesc întăriri şi provizii din Federaţie, acuză noua conducere a Ucrainei.

În faţa ofensivei ucrainene, separatiştii au transformat oraşul Doneţk într-o fortăreaţă. Cei mai curajoşi ridică baricade cu ce au la îndemână în vreme ce bătrânii şi copiii se adăpostesc pe unde apucă.

Oficialii de la Kiev acuză că rândurile rebelilor sunt îngroşate în fiecare zi de persoane care trec graniţa din rusia. Mai multe camioane cu muniţie, trupe de gherilă şi gangsteri ruşi au trecut graniţa ruso-ucraineană din partea rusă.

Oficialii ucraineni se gândesc chiar să închidă parţial graniţa cu Rusia pentru ca separatiştii să nu mai primească întăriri.
Între timp liderul autoproclamatei Republici Doneţk a cerut din nou anexarea la Federaţia Rusă. E puţin probabil ca cererea sa să fie aprobată de liderul de la Kremlin.

Totuşi Rusia are şi alte pârghii ca să dea peste cap planurile noii conduceri de la Kiev. Gazprom le-a dat un ultimatum oficialilor de la Kiev, să plătească o parte din datoria la gaze.

În eventualitatea în care Ucraina nu efectuează transferul, începând de marţi, 3 iunie, ora 10, va fi restricţionată livrarea de gaze către Ucraina.

sursa: observator.tv