florin-negrutiu-editorialNu ştiu la această oră, „la procent”, care este rezultatul votului de astăzi. Ştiu însă că am câştigat. Ceea ce vedem în aceste clipe în mediul online şi chiar şi la unele posturi de televiziune era de neimaginat în urmă cu doar o lună, chiar şi în urmă cu două săptămâni. Mii de români stau la cozi ca să voteze. Starea de lehamite, de scârbă faţă de vot, faţă acest drept democratic al tuturor, a fost cultivată cu sistem de partide şi de aparatul lor de propagandă, în timp ce ei „se alegeau” cu activul de partid. Românilor li s-a inoculat ideea că jocurile sunt făcute, că mai bine ar sta acasă, că oricum nu contează şi că toţi sunt la fel.

Orice vot liber produce în aceste clipe un atac de cord în inima coruptă a Sistemului. Orice român neadus de Partid la urne poate produce marea surpriză în această ţară care-şi pierduse speranţa. Orice tânăr, matur sau bătrân care votează necontrolat poate schimba România fundamental în bine.

Alegerile de azi nu sunt despre Victor Ponta sau Klaus Iohannis. Sunt despre două civilizaţii. Ne aflăm la capătul unei epoci conduse de padişahul şmecheriei şi de marele său vizir. V-a distrat ultimul dialog instituţional dintre preşedinte şi premier în ultima zi de campanie? Primul a postat pe Facebook un montaj care să-l ridiculizeze pe celălalt, al doilea a răspuns cu o manea. Dacă aţi râs şi v-aţi simţit bine, este dreptul dumneavoastră. La sfârşitul zilei, vom afla câţi am rămas în Românica şi câţi am încercat să ne luăm România înapoi.

Admirabil efortul românilor din Germania, Franţa, Marea Britanie, Italia, Moldova, Spania, Olanda, Austria, Statele Unite, Canada şi din toate ţările unde „fugiţii” s-au aşezat dis de dimineaţă la coadă, învingând sfidarea şi batjocura unui stat abuziv care nu-i vrea la vot şi care-şi trăieşte ultimele lui clipe de şmecherie.
Admirabil patriotismul tinerilor care în aceste ore fac revoluţia votului în toate oraşele din ţară. Nu ştiu dacă părinţii voştri sunt mândri că sunt români, dar ceva ştiu cu siguranţă: pot fi mândri de voi!

Sursa: gandul.info

(110 accesari)