PetitAmbasadorul SUA la Chişinău, James D. Pettit, se arată nedumerit de faptul că în cursa pentru șefia Curții Supreme de Justiție (CSJ) s-a înscris un singur candidat.

Într-un mesaj pe o rețea de socializare, Ambasadorul se întreabă ce se întâmplă la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) și atenționază că această acțiune nu înseamnă reforma justiției.

„Ce se întâmplă la Consiliul Superior al Magistraturii? Un singur candidat? Așa ar trebui să arate reforma justiției?”, s-a întrebat retoric ambasadorul SUA, în condițiile în care sute de oameni protestau la sediul CSM în timp ce Mihai Poalelungi a fost înaintat pentru un nou mandat în fruntea Curții Supreme de Justiție, în cadrul unei ședințe închise.
Mihai Poalelungi a fost înaintat pentru un nou mandat, cu puțin timp înainte ca protestatarii să fie primiți în sala de ședințe unde ar fi trebuie să fie discutat acest subiect.

Poalelungi, singurul candidat la funcție de președinte al CSJ, a fost propus Parlamentului pentru a primi un nou mandat. Legislativul urmează în 30 de zile să pună pe ordinea de zi acest subiect.

Sursa:independent.md

(41 accesari)