Ambasadorul SUA în România despre munca Laurei Kodruța Kovesi

Imagine implicită

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a precizat joi, la Parlament, că ambasada are în continuare încredere în munca procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

„Nu am nicio declaraţie de făcut pe subiectul Kovesi, dar noi ne menţinem încrederea în munca dânsei. Această muncă a fost revizuită de autorităţile judiciare din România şi avem încredere”, a spus Klemm.

Amintim că Laura Codruţa Kovesi este implicată într-un scandal alături de câţiva procurori. Secţia pentru procurori a CSM a adoptat, miercuri, hotărârile prin care trei procurori DNA părăsesc direcţia şi se întorc la parchetele de unde au provenit, doi dintre ei fiind Doru Tuluş şi Mihaiela Moraru Iorga, revocaţi la cererea lui Kovesi.
Declaraţiile de azi au fost făcute de Klemm la sfârşitul unei întâlniri cu Liviu Dragnea, la care a participat şi adjunctul şefului misiunii diplomatice a SUA, Dean Thompson, care îşi încheie mandatul în România.  Klemm a mai spus că l-a asigurat pe Dragnea „că vom lucra cu premierul Mihai Tudose şi cu noul guvern”.
„A fost o oră tristă că domnul consul va pleca din România mâine (joi – n.red.). I-am fost recunoscător lui Dragnea că l-a invitat aici”, a punctat ambasadorul.

Şi Dean Thompson a transmis jurnaliştilor că, deşi va pleca din România, se va întoarce cu siguranţă.

„Sfatul meu pentru România este să rămână pe acest curs. Le mulţumesc colegilor. România e un mare aliat al Statelor Unite. Îmi va fi teribil de dor de România.

Aveţi unele dintre cele mai frumoase peisaje naturale din lume. Am fost în Delta Dunării, în munţi, în Transilvania. Ne-am simţit foarte bine când am vizitat aceste peisaje. Mă voi întoarce în România într-o zi. Îmi va fi dor de mămăligă, de sarmale, de cozonac”, a spus Dean Thompson, la Palatul Parlamentului.

Sursa: ziare.com