Ambasadorul SUA şi-a încheiat mandatul în RM; „Plecăm cu tristeţe în inimi”  

Imagine implicită

MouzerAmbasadorul SUA în RM, William H. Moser, îşi ia rămas bun. La încheierea mandatului, diplomatul a postat un mesaj emoţionant pe pagina de facebook a Ambasadei.

„După 3 ani şi jumătate, a venit timpul ca eu şi soţia mea, Marie, să spunem „la revedere” Moldovei. Plecăm cu tristeţe în suflet, pentru că ne-a plăcut atât de mult să fim aici, aflând despre vinul moldovenesc de calitate, despre cultura moldovenească şi bucătăria excepţională. Dar, înainte de toate, despre căldura oamenilor din Moldova. Eu şi Marie ne gândim la cele mai frumoase amintiri din Moldova, la toate florile pe care le-am cumpărat, la vin, la timpul petrecut la Orheiul Vechi, la Bălţi, în Găgăuzia, Vulcăneşti, Giurgiuleşti… Ne vom aminti de toate aceste locuri tot restul vieţii”, spune William H. Moser.

Cu această ocazie, diplomatul a menţionat că le doreşte tuturor cetăţenilor tot ce este mai bun, să continue să muncească pentru a atinge scopul comun, de a construi un stat european mai prosper şi mai democratic.

„Ştiu că Moldova poate face acest lucru şi voi urmări ca să aflu despre RM, în viitor, că a atins aceste scopuri foarte importante. Mă adresez tuturor prietenilor moldoveni pe care ni i-am făcut. La revedere! Ne va fi dor! Succese mari şi Dumnezeu să vă binecuvânteze”, a fost mesajul lui William H. Moser.

William H. Moser a devenit ambasador al SUA în Republica Moldova la data de 6 septembrie 2011, după o carieră remarcabilă în calitate de membru al Serviciului Diplomatic al SUA. Din momentul aderării la corpul diplomatic în 1984 el a activat în Ucraina, Kazahstan, Egipt, Surinam şi Mali.

Ambasadorul Moser s-a născut şi a crescut în Carolina de Nord şi a obţinut diploma de licenţă în Ştiinţe Politice de la Universitatea Chapel Hill din Carolina de Nord. Este căsătorit şi are trei copii.

Sursa:jurnal.md