Tot mai multe personalități marcante își exprimă sprijinul pentru candidatul comun al forțelor proeuropene și antioligarhice, Andrei Năstase.

„M-a impresionat prin capacitatea de a nu renunţa, de a se implica în susţinerea ideilor proeuropene ca singurele salvatoare”, afirmă scriitoarea Ana Blandiana cu referire la liderul Platformei DA.

În opinia scriitoarei, miza alegerilor de duminică este uriaşă, fapt dovedite „de imensa maşinărie de ură, minciună, murdărie, pusă în mişcare de reprezentanţii forţelor care ştiu că sunt puternice doar atâta timp cât nimeni nu are curajul să li se opună”.

În puţine alegeri am suferit mai mult decât pentru înfrângerea Maiei Sandu în ultimele prezidenţiale din Republica Moldova. A fost un moment în care s-au pierdut prin manipulări, denigrări, corupţie, ştiri false, deprimare, indiferenţă, lipsă de înţelegere a sensului istoriei, un summum de şanse care ar fi apropiat Chişinăul într-un mod hotărâtor de Bruxelles, şi deci şi de Bucureşti. Duminica viitoare vor fi alegeri locale la Chişinău, iar candidat comun din partea partidului Maiei Sandu (PAS) şi a Platformei DA participă un tânăr, Andrei Năstase, candidat susţinut de Partidul Popular European, pe care l-am cunoscut când ne-a vizitat odată la sediul Academiei Civice si al Memorialului Victimelor Comunismului şi care m-a impresionat prin capacitatea de a nu renunţa, de a se implica în susţinerea ideilor proeuropene ca singurele salvatoare, de a nu-şi pierde – în mijlocul haosului organizat al politicii de dincolo de Prut – speranţa în destinul românesc al ţării lui şi de a continua lupta împotriva mafiilor postsovietice”, a menționat Ana Blandiana.

În opinia scriitoarei, alegeri din Chişinău au o miză uriaşă pentru că ele preced alegerile parlamentare din toamnă pe care le vor influenţa.

„Și pentru că, prin Andrei Năstase, partidul Maiei Sandu poate repune în discuţie şansele pierdute, iar Chişinăul poate deveni un oraş mai european, mai eliberat de blestemele istoriei”, adaugă Ana Blandiana.

„Duminica viitoare sunt alegeri la Chişinău şi miza lor uriaşă este dovedită de imensa maşinărie de ură, minciună, murdărie, pusă în mişcare de reprezentanţii forţelor care ştiu că sunt puternice doar atâta timp cât nimeni nu are curajul să li se opună. Ei ştiu că, în cele din urmă, vor fi învinşi. Pentru asta nu e nevoie decât să-şi depăşească deznădejdea şi să voteze toţi cei care văd Răul. Dar cine nu-l vede?”, conchide Ana Blandiana.

Sursa:jurnal.md

(143 accesari)