Analist român: Anticorupția de la Chișinău nu are credibilitate. Plahotniuc trebuie arestat

Imagine implicită

Lupta anticorupție cu care autoritățile de la Chișinău se laudă nu are nicio credibilitate, deoarece nu atinge sistemul oligarhului Vladimir Plahotniuc. Părerea îi aparține analistului politic român Armand Goșu.

El a declarat în cadrul unei emisiuni de la Adevărul Live că Plahotniuc controlează sistemul judiciar.

„Îl controlează nu pe verticală, îl controlează pe orizontală, atenție! Controlează judecătorii din diverse raioane, la nivelul cel mai de jos. Controlează fluxurile financiare, ce a mai avut Filat, sunt în momentul acesta la mâna PD și deja se strânge șurubul. Vezi măsuri antidemocratice, vezi oameni arestați. S-ar spune că e vorba de anticorupție. Dar anticorupția la Chișinău nu are nicio credibilitate. Ca să fie credibilă anticorupția, trebuie să înceapă cu arestarea lui Plahotniuc”, a declarat Goșu.

În opinia lui Armand Goșu, Partidul Democrat și liderul său Plahotniuc nu au făcut „decât să compromită pe termen mediu ideea de Uniune Europeană și valorile europene”.

„El pretinde că face ceea ce face în numele valorilor europene. Ca să mențină Moldova pe vectorul vestic. Ori asta este halucinant. Uitați-vă în sondaje. Regretul în Republica Moldova că s-a prăbușit URSS e mai mare decât în Rusia. Vă imaginați așa ceva acum 5 ani? În 2009 75% din moldoveni își doreau aderarea la Uniunea Europeană, astăzi s-a redus practic la jumătate”, a mai precizat analistul politic.

Sursa:independent.md