Analiza lui CTP a dezbaterii Iohannis-Ponta: Primul a fost profesorul, al doilea – elevul

Imagine implicită

ponta-iohannis-586x319Cunoscutul editorialist român Cristian Tudor Popescu a analizat, miercuri, pentru Gândul Live, prima dezbatere electorală între Klaus Iohannis și Victor Ponta.

Potrivit lui Cristian Tudor Popescu, dezbaterea a arătat precum o discuție profesor-elev. „Nu am altă imagine decât profesor-elev între Klaus Iohannis şi Victor Ponta”, a declarat Cristian Tudor Popescu.
Editorialistul consideră că cei doi contracandidați așa și-au stabilit strategiile. „Ponta a ales să vină cu cifre, cu multe hârtii. Nu era o problemă și pentru Iohannis să vină cu niște foi, cu pensia medie, cu numărul de pensionari”, susține fondatorul Gândul.

În opinia acestuia, Victor Ponta a dat dovadă de politicianism de tip românesc, fiind lipsit de fair-play pe parcursul dezbaterii, în special când a vorbit despre întâlnirea celor doi din biroul premierului. „A amintit de Traian Băsescu. Când Băsescu vorbea despre Ponta că s-a comportat precum un ‘pisicuț’ la întâlnirea cu el”.

Mai mult decât atât, cei de la Gândul au ajuns la concluzia că Victor Ponta a mințit atunci când a afirmat în timpul dezbaterii că, în conformitate cu prevederile Comisiei de la Veneția, România nu poate deschide mai multe secții de votare în străinătate.

ponta-fals

Sursa: independent.md