Anatol Arapu, noul ministru al Finanțelor

Imagine postare

ArapuÎn urmă cu cîteva clipe, Anatol Arapu a depus jurămîntul la Reședința de Stat. De azi noul ministru al finanțelor este Anatol Arapu, asta după ce Președintele Nicolae Timofti a semnat decretul de revocare din funcție a lui Veaceslav Negruța în baza unei cereri.

La ceremonia de depunere a jurămîntului, seful statului a remarcat experiența în domeniu a lui Arapu, exprimîndu-și încrederea în noul membru al Cabinetului de miniștri.

Menționăm că ex-ministrul Negruța a depus cerere de demisie. Tot astăzi urmează să facă declarații privind demisia sa într-o conferință de presă.

Noul ministru al finanțelor s-a născut pe 27 noiembrie 1962 în s. Văsieni, Ialoveni. A absolvit facultatea de economie a Universităţii de Stat din Moldova în 1985, Institutul economico-statistic de la Moscova în 1987 şi Institutul Organizaţiei Mondiale a Comerţului din Geneva, Elveţia în 1993. Acesta a deţinut funcţia de ministru al Finanţelor în perioada 1998-1999, după care a lucrat la compania Lukoil România ca director financiar, timp de un an, iar din 2001 pînă în prezent a deţinut funcţia de director general adjunct pe probleme economice şi financiare, comunică moldpress.