Andreea Chiţu, medalie de aur la Jocurile Europene

Imagine implicită

Andreea Chiţu roAndreea Chiţu a adus a doua medalie de aur pentru România la Jocurile Europene. Judoka în vârstă de 27 de ani a câştigat finala categoriei de 52 de kilograme, în faţa unei adversare din Franţa, Annabelle Euranie. Chiţu a primit două medalii pentru performanţa de la Baku.

La judo, Jocurile Europene şi Campionatele Europene s-au disputat în acelaşi timp. Este al doilea titlu continental pentru Chiţu, după cel de la Celiabinsk, din 2012.
„Mă bucur foarte mult că am auzit imnul azi și sunt foarte fericită că am reușit să obțin aurul. A fost o competiție dificilă, dar a fost cu dublă bucurie, să spun așa, pentru că, pentru noi, la judo, a fost și Campionatul European”, a spus Andreea Chiţu.

Larisa Florian a ratat medalia de bronz la 52 de kilograme, după ce a fost învinsă prin ippon de Mareen Kraeh, din Germania. Loredana Ohâi a fost învinsă în optimi la 57 de kilograme, de olandeza Sanne Vehagen.

Corina Căprioriu a încheiat pe locul 7 la 57 de kilograme, Violeta Dumitru a fost eliminată în primul tur la 48 de kilograme, iar Monica Ungureanu a pierdut în optimi, la aceeaşi categorie.

Sursa:digi24.ro