Andreea Mitu a urcat 32 de poziții în clasamentul WTA. Simona Halep rămâne pe locul trei

Imagine implicită

andreea mitu tenisAndreea Mitu a reușit un salt remarcabil, de 32 de locuri, după ce a ajuns în optimi la Roland Garros. Românca a urcat până pe locul 68 în ierarhia feminină, cea mai bună clasare din carieră. Simona Halep se menține pe poziția a treia în clasament, chiar dacă a fost eliminată în turul doi la Paris.

Americanca Serena Williams, câștigătoarea Openului Franței, conduce detașat în clasament, urmată de cehoaica Petra Kvitova, care a urcat două locuri, în timp ce rusoaica Maria Șarapova, învingătoarea de anul trecut, a coborât pe locul patru, la 180 de puncte de Simona Halep, care se menține pe locul al treilea.

Irina Begu se află la și ea la cea mai bună clasare din carieră, locul 29, față de 30 pe cât se afla înaintea celui de-al doilea turneu de Mare Șlem al anului.
În top 100 se mai găsesc două românce, Alexandra Dulgheru, care a coborât nouă locuri și se află pe 60, și Monica Niculescu, pe 61, după o urcare de șase poziții.
La dublu, Monica Niculescu este cea mai bună reprezentantă a țării noastre, pe 52 (coborâre de trei locuri), Irina Begu a coborât două poziții (56), iar Raluca Olaru a coborât patru trepte, fiind pe 60.

Clasamentul WTA simplu:
1 (1). Serena Williams (SUA) 11.291 puncte
2 (4). Petra Kvitova (Cehia) 6.870 puncte
3 (3). Simona Halep 6.130 puncte
4 (2). Maria Șarapova (Rusia) 5.950 puncte
5 (5). Caroline Wozniacki (Danemarca) 5.000 puncte

Sursa:digi24.ro