Andrei Năstase: Acum, anume acum a venit timpul oamenilor politici responsabili și cu dragoste de țară și de oameni.

Imagine implicită

Cu ocazia împlinirii a doi ani de la organizarea Marii Adunări Naționale din 6 septembrie 2015, Andrei Năstase, liderul Platformei Demnitate și Adevăr a venit cu un mesaj către cetățenii țării.

„Multe s-au schimbat de atunci, însă în fața noastră rămâne atingerea celui mai important obiectiv- scoaterea Moldovei din captivitate și revenirea pe făgașul democrației și a statului de drept, combaterea sărăciei și reforma fundamental a țării. Avem nevoie de doi-trei ani pentru a realiza aceste deziderate în așa fel, încât schimbările spre bine să fie resimțite de întreaga societate. Noi, cei de la Platforma Demnitate și Adevăr știm cum să facem asta, avem curaj, competențe, capacitate și voință politică.”

Publicăm mai jos mesajul integral al președintelui Platformei DA.

Dragi compatrioți!

Astăzi, 6 septembrie, se împlinesc doi ani de la Marea Adunare Națională, care a marcat deșteptarea masivă a populației din Republica Moldova și din Diaspora.

Ea a fost confirmată de peste o sută de mii de cetățeni moldoveniveniți în centrul capitalei din întreaga țară și de peste hotare, care au manifestat solidar împotriva puterii oligarhice, și-au revendicat drepturile democratice, călcate în picioare de guvernarea antipopulară, și și-au cerut Țara înapoi.

În proclamația votată unanim, participanții au cerut demisia președintelui ţării, a executivului şi legislativului, a șefilor instituțiilor de stat capturate, tragerea la răspundere a beneficiarilor jafului secolului și recuperarea miliardelor furate, alegeri prezidențiale directe, precum și alegeri parlamentare anticipate.

Multe s-au schimbat de atunci, însă în fața noastră rămâne atingerea celui mai important obiectiv- scoaterea Moldovei din captivitate și revenirea pe făgașul democrației și a statului de drept, combaterea sărăciei și reforma fundamental a țării.

Acum, anume acum a venit timpul oamenilor politici responsabili și cu dragoste de țară și de oameni.

Acum, anume acum avem nevoie de o nouă clasă politica preocupată de economie, de domeniul social, de identificarea mecanismelor de combatere a corupției și de eradicare a sărăciei, de lustrație și de confiscare extinsă a averilor ilicit dobandite de înalți funcționari, procurori și judecători corupti, de recuperare a miliardelor furate și sancționare a beneficiarilor.

Trebuie și putem realiza stoparea exodului populației și reintegrarea acasă a familiilor, prin îmbunătățirea urgentă a condițiilor de dezvoltare a businessului mic și mijlociu, prin crearea mai multor locuri de muncă bine plătite, prin asigurarea reală a păcii, a siguranței personale și materiale, prin reformarea justitiei și construcția unui stat de drept, prosper și repus pe calea europeană reală și nu fariseică, ca cea de acum.

Avem nevoie de doi-trei ani pentru a realiza aceste deziderate în așa fel, încât schimbările spre bine să fie resimțite de întreaga societate. Noi, cei de la Platforma Demnitate și Adevăr știm cum să facem asta, avem curaj, competențe, capacitate și voință politică.

Nu ne oprim, nu ne putem opri la jumătate de cale. Trebuie să continuăm activitatea noastră pentru a realiza toate obiectivele și revendicările oamenilor.

Viața a demonstrat că presiunea populară este unul dintre factorii cei mai importanți de care se teme guvernarea.

Continuăm, pe 17 septembrie, ora 12.00, când vom veni cu toții în fața Parlamentului pentru a determina regimul hibrid Plahotniuc-Dodon să plece, urmând să răspundă în fața unei justiții independente pentru toate fărădelegile comise și familiile distruse de genocidul sărăciei.

Împreună pentru Republica Moldova, pentru viitorul copiilor noștri!

Andrei Năstase,
Președinte al Platformei Demnitate și Adevăr