ANDREI NĂSTASE, ALĂTURI DE PREȘEDINTELE ROMÂNIEI LA CEL MAI MARE MITING AL PNL ROMÂNIA: LUPTA PENTRU DEMOCRAȚIE TREBUIE SĂ REPREZINTE PRINCIPALUL PROIECT COMUN AL NOSTRU

Imagine implicită

Președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, co-președinte al Blocului ACUM, a participat la cel mai mare miting al PNL România, în cadrul căruia a îndemnat cetățenii la alegerile și referendumul din 26 mai 2019 “să spună – DA, cu demnitate și adevăr!”.

După cum informează TRIBUNA, Andrei Năstase a spus că, pentru el, la fel ca și pentru noi toți, cei din Republica Moldova, nu-i este indiferentă ziua de mâine.

„Nu-mi doresc, asemeni vouă, românilor deșteptati, ca România să coboare în abisul penalilor, a infractorilor, a hoților și tâlharilor de lux. Nu-mi doresc ca România să ajungă să fie o țară capturată de o gașcă de profitori, o codașă a Europei, o țară de mâna a doua. Spun aceste lucruri în cunoștință de cauză, pentru că acum 10 ani, când am tras clopotele cetății la Chișinău, puțini au fost cei care au conștientizat pericolul major.  Dar nu sunt aici și nu suntem aici pentru a ne lamenta! Dimpotrivă! Noi toți, împreună, România curajoasă, inteligentă, combativă și reformatoare, suntem capabili să schimbăm fundamental lucrurile. Și asta vom face. Vom lupta cot la cot pentru a aduce România în primul rând al națiunilor europene. Vom arăta cu fermitate că locul penalilor de pe ambele maluri ale Prutului este la pușcărie! Acum foarte puțină vreme, președintele Orban, Rareș Bogdan și această minunată echipă au fost la noi, la Chișinau. În sala unde a avut loc întâlnirea, uniți într-un singur glas, s-a strigat din toate piepturile VICTORIE”, a precizat Năstase.

Potrivit lui, suntem la fel, gândim la fel. „Iubim și plângem la fel. Pe toate le facem în LIMBA ROMÂNĂ. Ne dorim aceleași lucruri, ne închinăm în biserici identice și vrem cu toții câteva lucruri atât de importante pentru noi și pentru generațiile noastre: LIBERTATE, DEMNITATE, RESPECT ȘI DEMOCRAȚIE. Aș vrea să vă spun cât de mult înseamnă pentru noi și pentru Republica Moldova PNL, cât de mult s-a implicat acest partid prieten în lupta noastră pentru DEMOCRAȚIE! Aș vrea să vă mai spun cât de puternic este PNL în Europa și cât de mult am fost noi, opoziția pro-europeană din Moldova, ajutați în Europa de PNL, de Ludovic Orban, de Siegfried Mureșan, Adina Vălean, Mihai Țurcanu, Daniel Buda, Cristian Bușoi și toți europarlamentarii PNL. Lupta pentru libertate și democrație trebuie să reprezinte principalul proiect comun al nostru, al tuturor celor de pe ambele maluri ale Prutului. Avem șansa să păstram România în Europa, iar noi, cetățenii români de dincolo de Prut și cei din întreaga lume vom ajuta să facem acest lucru, vom vota toți PNL și DA la Referendumul inițiat de Klaus Iohannis”, a punctat Năstase.

Andrei Năstase a mai spus că generația noastră este datoare să pună capăt MINCIUNII.

„Pentru că se minte și aici și în Moldova. Generația noastră este datoare să pună capăt IMPOSTURII. Pentru că sunt prea mulți impostori. Și aici și în Moldova. Generația noastră este datoare să pună capăt OPORTUNISMULUI POLITIC. Pentru că este din belșug și aici și dincolo. Generația noastră este datoare să dezvolte proiecte comune pentru România și pentru Moldova. Doar muncind împreună putem spera că vom fi din nou ceea ce am fost și mai mult decât atât. Trebuie să lăsăm generațiilor viitoare un loc unde să se poată regăsi. Trebuie să le lăsăm locuri de unde oamenii nu mai pleca, ci se întorc. Trebuie să facem tot ce este omenește posibil pentru a ne recăpăta demnitatea, onoarea și respectul pe care noi, românii, îl merităm. Trebuie să avem din nou încredere unii în ceilalți, să muncim mai mult, să ne străduim mai mult, să ne implicăm mai mult și să avem mai mult curaj. Totul este posibil, iar dacă vă veți uita cu multă atenție peste Prut veți vedea că noi am reușit! În Parlamentul Moldovei sunt astăzi pro-europeni adevărați, cinstiți. În Parlamentul Moldovei oamenii liberi și-au trimis, din aceasta iarnă, reprezentanții. Oameni buni, ÎNTOTDEAUNA TREBUIE SĂ EXISTE…MÂINE! ÎNTOTDEAUNA TREBUIE SĂ EXISTE VIITOR ȘI TREBUIE SĂ LUPTĂM PENTRU EL, PENTRU VIITORUL POPORULUI NOSTRU! Trebuie să avem speranță, obiective, încredere și forța de a face din aceste pământuri locul în care vrem cu toții să trăim, locul în care vrem să ne creștem copiii! VĂ IUBESC! DOAMNE AJUTĂ!”, a mai spus Năstase.

Andriana Cheptine

Sursa:tribuna.md