Platforma Demnitate şi Adevăr reprezintă o echipă de oameni care nu au făcut parte din sistem şi care sunt capabili să facă schimbarea în Republica Moldova. Declaraţiile aparţin preşedintelui formaţiunii, Andrei Năstase, şi au fost făcute în cadrul emisiunii „Alb&Negru” de la Unimedia.

Andrei Năstase a menţionat că toate persoanele care vor face parte din lista Platformei DA la următoarele alegeri parlamentare vor fi alese exclusiv în baza a trei principii: al profesionalismului, integrităţii şi a transparenţei.

„Am convingerea că suntem în stare să avem o pondere serioasă la următoarele alegeri şi să accedem la putere, de unii singuri sau împreună cu alte partide proeuropene, antioligarhice şi democrate. Noi avem această capacitate. Dar dacă va fi să fim în opoziţie, atunci vom face o opoziţie serioasă, astfel încât, într-un termen foarte scurt, guvernarea să plece”, a declarat Andrei Năstase.

„Tot ce face astăzi Plahotniuc este că discreditează vectorul european al RM, profanează ideea de reformă, de luptă anticorupţie, de justiţie funcţională. În aceste condiţii oameni zic mai bine cu oricine, numai nu cu Plahotniuc. Iată de ce rolul opoziţiei este curate, născute din protest, a oamenilor care nu au fost niciodată în sistem este de a demonstra că Plahotniuc şi Dodon sunt un cuplu, o cooperativă care lucrează în tandem. Să demonstrăm că noi suntem mai buni, că avem programe sustenabile, că am făcut lucruri importante pentru ţară, nefiind la guvernare.

Personal am apărut pentur ţară peste 200 de milioane de lei. E vorba cazul Norma, Aroma Floris, etc. Totodată, împreună cu mişcarea protestatară, prin ieşirea în stradă pe 3 mai 2015 am păstrat pentru Republica Moldova a 7 miliarde de lei pentru care Gaburici era gata să semneze. Doar ieşirea în stradă a peste 50 de mii de oameni l-au făcut ca el să renunţe”, a adăugat Andrei Năstase.

În cadrul emisiunii, preşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr a îndemnat repetat oamenii să iasă masiv la protestul societăţii civile faţă de schimbarea sistemului electoral care va avea loc pe 11 iunie în scuarul Parlamentului.

Sursa:jurnal.md

(29 accesari)