andrei nastaseArmata Naţională şi întreg efectivul MAI trebuie să fie implicate în lichidarea consecinţelor dezastrului natural fără precedent, populaţia trebuie să ajute, la rândul ei, iar Parlamentul trebuie să se convoace într-o şedinţă de urgenţă.

Adresarea vine din partea liderului Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase. Publicăm mai jos declaraţia:

STIMAŢI CONCETĂŢENI,

O calamitate naturală fără precedent s-a abătut asupra ţării noastre.

Sute de localităţi au rămas în beznă, drumurile naţionale sunt blocate, pilonii de înaltă tensiune sunt la pământ, la fel şi mii de copaci doborâţi sau care stau să cadă, transportul public nu funcţionează, capitala este blocată în totalitate. Agricultorii aproape din toata ţara sunt afectaţi semnificativ de ninsori şi îngheţuri.

În aceste clipe complicate, facem Apel către cetăţenii ţării să fie atenţi şi să nu-şi pună viaţa în pericol, să aibă grijă de copii, să-i protejeze şi să-i ţină în case în siguranţă.

De asemenea, vă solicit să facem ordine în faţa blocurilor de locuit, să curăţim spaţiile din faţa sediilor.

Totodată, considerăm oportună implicarea de urgenţă a Armatei Naţionale şi a întreg efectivului MAI la lichidarea consecinţelor acestui dezastru natural fără precedent cu ajutorul populaţiei.

La fel, cerem ca Parlamentul Republicii Moldova să se convoace de urgenţă şi să anuleze legea care impune pe cetăţenii Republicii Moldova să achite miliardele furate în suma dublă. Deja este evident că pierderile fermierilor se vor cifra cu miliarde de lei şi ar fi oportun că prima tranşa în suma de 668 de mln. de lei, planificată în bugetul anului curent pentru acoperirea jafului secolului, să fie redirecţionată spre alocarea compensaţiilor agricultorilor suferiţi.

Concetăţeni,

în aceste clipe să fim solidari cu oamenii şi cu ţara, să dăm dovadă de coeziune naţională în faţa unui pericol comun.

Andrei Năstase

(22 accesari)