Andrei Năstase, candidatul Platformei DA la alegerile pentru primăria Chişinău

Imagine implicită

Liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, este candidatul Platformei DA la alegerile pentru primăria Chişinău. Anunţul a fost făcut cu puţin timp în urmă.

Potrivit reprezentanţilor Platformei DA, decizia privind desemnarea lui Andrei Năstase a fost luată după mai multe discuţii şi consultări în cadrul Consiliului Politic Naţional.

„Pe 3 martie, Consiliul Politic Naţional s-a întrunit în cadrul unei şedinţe privind desemnarea înaintării candidatului Platformei DA la funcţia de primar general al capitalei, la alegerile locale anticipate. În cadrul acestei şedinţe a fost adoptată o declaraţie. Noi facem istorie, nu doar politică. Rămânem în continuare pentru acest deziderat, care a ajuns a fi un adevărat crez al nostru. Considerăm în continuare, alături de sutele de  mii de oameni, că e nevoie de o nouă clasă politică şi că schimbările fundamentale nu pot fi făcute cu hoţi şi tâlhari, cu mafioţi şi oligarhi, ci cu oameni cinstiţi.

Oameni care au demonstrat în timp că nu pot fi influenţaţi de nimeni şi că ştiu să se sacrifice în interesul ţării. Noi,cei de la Platforma DA, suntem mai hotărâţi ca niciodată. Consiliul Politic Naţional a hotărât că e momentul ca Platforma DA să se implice în schimbarea pe care o aşteaptă oamenii, desemnând un candidat propriu la primul mare test electoral din acest an. După consultări şi dezbateri, Consiliul Politic Naţional a decis nominalizarea liderului Platformei DA în calitate de candidat al Platformei DA la funcţia de primar general al capitalei”, se arată în declaraţia Consiliului Politic Naţional.

„Momentul istoric ne obligă să ne asumăm această luptă pentru Capitală chiar de la vârful partidului. Consiliul Politic Naţional consideră că alegerile pentru Chişinău nu reprezintă doar o bătălie pentru o administrare calitativă a municipiului, ajuns să se zbată în haos şi corupţie, ci şi începutul unei schimbări fundamentale la nivelul întregii ţări. Avem certitudinea că alegerile de la Chişinău şi câştigarea acestora reprezintă începutul sfârşitului acestui regim oligarhic care ne sufocă ţara şi ne adânceşte în sărăcie şi disperare”, se mai menţionează în Declaraţia Consiliului Politic.

În context, membrii Platformei DA au reiterat invitaţia partenerilor de la PAS de a susţine candidatul Platformei DA la primăria Chişinăului, invitaţie adresată şi exponenţilor tuturor forţelor civice şi politice anti-oligarhice şi pro-europene care doresc cu adevărat schimbarea actualului regim.

Sursa:jurnal.md