Liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, a transmis un mesaj către agricultorii şi lucrătorii industriei alimentare din Republica Moldova. 

„Dragi fermieri şi lucrători ai industriei alimentare, vă felicit din suflet cu ocazia sărbătorii dumneavoastră profesionale. Cunosc foarte bine cât de complicată şi anevoioasă este activitatea pe care o desfăşuraţi în lipsa unor politici de stat coerente şi consistente privind sprijinirea sectorului agroindustrial. În condiţii extrem de dificile, reuşiţi să menţineţi sute de mii de locuri de muncă, salvând satele noastre de la o ruinare definitivă”, a menţionat liderul DA.

În context, preşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr a spus că „împreună vom reforma şi rezolva cele mai importante probleme ale ramurii, inclusiv majorarea semnificativă a subvenţionării şi alocarea suportului financiar pentru toţi agricultori, rezolvarea chestiunii irigării, introducerea politicii de intervenţii de stat în procesul de comercializare a producţiei agricole, combaterea acordurilor de cartel, limitarea şi reglementarea importului produselor agroalimentare, simplificarea sistemului de impozitare şi de evidenţă contabilă pentru fermieri”.

Totodată, Andrei Năstase a afirmat că ramura agrară trebuie să devină o prioritate pentru viitoarea guvernarea.

„Vin dintr-o familie ca a fiecăruia dintre Dumneavoastră şi vreau să va fac o promisiune, o mărturisire, dacă vreţi. Am certitudinea că după ce vom schimba, împreună, această putere oligarhică, noua guvernare, responsabilă şi predictibilă va schimba cardinal atitudinea statului faţă de fermieri, iar agricultura, modernizarea acestei ramuri, va deveni o prioritate adevărată pentru Republica Moldova”, a adăugat Andrei Năstase.

„Oameni ai gliei, oameni ai pământului, vă doresc multă-multă sănătate, ploaie şi soare la timp, recolte bogate şi preţuri bune la vânzări. Împreună putem şi vom construi o ţară în care să vrem să trăim alături de cei dragi”, a mai transmis Andrei Năstase.

Sursa:jurnal.md

(17 accesari)