cocieri andrei„Sute de semeni de-ai tăi au murit sau au fost răniţi în războiul pentru libertatea, independenţa şi integritatea ţării noastre, în timp ce tu traficai moldovence în punctele fierbinţi din Europa.” Declaraţia îi aparţine liderului Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, şi este adresată prim-vicepreşedintelui PD, Vladimir Plahotniuc, într-o scrisoare deschisă.

„Eu sunt mândru de faptul că fratele meu mai mare a fost unul dintre cei mai activi membri ai Mişcării de Renaştere Naţională şi, în august 1991, a devenit cel mai tânăr deputat care a semnat Declaraţia de Independenţă a Republicii Moldova. Încă un indicator că familia noastră este organic legată de procesele ce ţin de naşterea şi formarea noului stat moldovenesc, cel pe care, la 25 de ani de la proclamare, tu şi acoliţii tăi l-aţi transformat într-o butaforie. În tot acest răstimp, tu îţi adunai primul tău capital ca proxenet şi contrabandist. Exact aceleaşi întrebări îţi pot fi puse în legătură cu evenimentele ce ţin de conflictul transnistrean. Sute de semeni de-ai tăi au murit sau au fost răniţi în războiul pentru libertatea, independenţa şi integritatea ţării noastre, în timp ce tu traficai moldovence în punctele fierbinţi din Europa”, afirmă Andrei Năstase.

„Întrebarea privind legătura lui Plahotniuc cu evenimentele ce au dat naştere statalităţii moldoveneşti moderne nu este una de prisos. Persoana care şi-a investit sufletul şi puterile în crearea unui stat nu se va dezonora niciodată cu acţiuni de uzurpare a puterii, definite de Constituţia Republicii Moldova drept crimă gravă împotriva ţării şi a poporului. Spre deosebire de tine, am respectat şi voi respecta întotdeauna Legea supremă a ţării. Voi propune ca toate aspectele primordiale pentru Moldova, în primul rând cele ce necesită modificarea Constituţiei, să fie decise în baza voinţei poporului”, se mai spune în scrisoarea deschisă.

Sursa:jurnal.md

(63 accesari)