andrei nastase„Nu ambasadorul Pirkka Tapiola este „iresponsabil”, iresponsabili sunt pseudo-reprezentanţii acelor organizaţii, care se lasă utilizaţi de traficantul de persoane Plahotniuc în războaiele lui împotriva demnitarilor UE, care îndrăznesc să-i spună în faţă adevărul”.

Declaraţia îi aparţine liderului Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, şi a fost făcută după ce presa oligarhului Plahotniuc a difuzat intens materiale bazate pe scrisoarea vicepreşedintei unui ONG, în care şeful Misiunii Europene este acuzat de „comportament nediplomatic” după ce la un eveniment la care se vindeau bilete la un concert organizat de fundaţia lui Plahotniuc, Edelweiss, Pirkka Tapiola ar fi spus că nu cumpără nimic de la această fundaţie.

„Pentru că nu a cumpărat nimic, slugile oligarhului l-au acuzat pe Pirkka Tapiola că tratează „iresponsabil un eveniment caritabil” dedicat victimelor violenţei în familie. Nu ambasadorul Tapiola este „iresponsabil”, iresponsabili sunt pseudo-reprezentanţii acelor organizaţii, care se lasă utilizaţi de traficantul de persoane Plahotniuc în războaiele lui împotriva demnitarilor UE, care îndrăznesc să-i spună în faţă adevărul”, afirmă Andrei Năstase.

Potrivit liderului PPDA, această reacţie vine ca urmare a criticilor formulate acum câteva zile de ambasadorul Tapiola într-un interviu în care diplomatul UE acuză regimul oligarhic, corupţia endemică şi sistemul judiciar din Moldova.

„De vreme ce Plahotniuc n-a reuşit să aducă în fruntea Delegaţiei UE la Chişinău un „bursier Nobil”, oligarhul şi slugile sale calomniază de câte ori au ocazia pe diplomaţii sau demnitarii UE, care îndrăznesc să spună adevărul despre cine-i vinovat pentru situaţia dramatică în care se zbate Moldova”, a adăugat liderul PPDA.

Andrei Năstase salută curajul şi demnitatea de care a dat dovadă Pirkka Tapiola de când conduce Delegaţia UE la Chişinău şi încurajează şi alţi diplomaţi străini să urmeze exemplul ambasadorului.

„Reprezentanţii statelor membre UE trebuie să conştientizeze că o presă monopolizată şi aservită e un pericol nu doar pentru cetăţenii ţării noastre şi securitatea din regiune, dar şi pentru întreaga lume civilizată, pentru democraţie. Felicităm pe ambasadorul Tapiola pentru curajul şi demnitatea dovedite în ultimii ani de când conduce Delegaţia UE la Chişinău şi sperăm că exemplul său va fi urmat şi de către alţi diplomaţi străini. Crăciun fericit şi la mulţi ani, domnule ambasador Tapiola. Sunteţi un adevărat prieten al Moldovei”, a conchis Andrei Năstase.

Sursa:jurnal.md

(36 accesari)