Andrei Năstase, despre întrevederea cu delegaţia PPE: „Sunt încrezător că nu va dura mult timp şi Platforma DA va fi admisă în Partidul Popular European”

Imagine implicită

Platforma Demnitate şi Adevăr a avut o întâlnire cu reprezentanţii Partidului Popular European. Întâlnirea a avut loc în legătură cu examinarea cererii Platformei DA privind aderarea la PPE. 

„La fel ca şi alte partide care au aplicat la aderarea în familia Partidului Popular European, Platforma Demnitate şi Adevăr a avut o întâlnire cu o delegaţie foarte largă din cadrul formaţiunii, cu europarlamentari, cu vicepreşedintele PPE. Dânşii sunt într-o misiune de examinare a cererii noastre de aderare la PPE”, a declarat liderul Platformei DA, Andrei Năstase.

„Am avut o discuţie foarte bună. Ne-am convins o dată în plus că valorile noastre coincid cu valorile familiei Popular Europene. Cred că am demonstrat că suntem o echipă unită, suntem cea mai bună echipă din Republica Moldova, că avem structurile necesare şi capacitatea de a fi membri ai Partidului Popular European. Sunt încrezător că nu va dura mult timp şi Platforma DA va fi admisă în PPE, pentru că suntem puternici, pentru că am demonstrat capacitate de a rezista împotriva tuturor vicisitudinilor politice, mafiotice şi de altă natură. Am demonstrat pe plan internaţional că suntem un partid care merită să fie respectat”, a adăugat Andrei Năstase.

În cadrul discuţiilor, a fost abordat şi subiectul persecuţiilor politice din Republica Moldova.

Amintim că în martie curent, Platforma DA a depus o cerere de aderare la Partidul Popular European. Decizia privind aderarea Platformei DA la Partidul Popular European a fost luată pe 5 februarie curent, în cadrul celui de-al doilea Congres Extraordinar al partidului, la care au participat delegaţi din partea celor 36 de Organizaţii Teritoriale, precum şi invitaţi de onoare, membri ai Consiliului Marii Adunări Naţionale, reprezentanţi ai Platformei Civice Demnitate şi Adevăr şi ai segmentelor sociale aderente.

Sursa:jurnal.md