Andrei Năstase, despre neregulile în valoare de 11 miliarde de lei în procesul de cheltuire a banilor publici: Jumătate din această sumă ar fi permis mărirea salariilor pedagogilor cu 9.000 de lei

Imagine implicită

Dacă jumătate din cele 11 miliarde de lei, utilizate cu abateri la gestionarea fondurilor publice, ar fi fost cruţate, atunci salariile pedagogilor puteau fi mărite cu câte nouă mii de lei. Declaraţia îi aparţine liderului Platformei DA, Andrei Năstase şi a fost făcută în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV.

„Ce înseamnă 11 miliarde de lei? Dacă doar jumătate de sumă ar fi fost cruţată, ar fi fost posibil de mărit salariile la 52 de mii de pedagogi cu 9 mii de lei. Am fi avut şi noi nişte salarii decente. Avem 712 de mii de pensionari. Platforma Demnitate şi Adevăr de fiecare dată a vorbit de o reformare a sistemului de pensionare astfel încât pensia să nu fie sub minimum de existenţă. Iată aceste 11 miliarde de lei cruţate ar fi făcut posibilă majorarea pensiei fiecărui pensionar cu câte 1.300 de lei”, a spus Andrei Năstase.

„Iată ce înseamnă cele 11 miliarde de lei. Foarte multă lume trece cu vederea aceste sume. Nici pe un deputat din Parlament nu l-a afectat acest lucru. Ei îşi primesc salariile, şi cele oficiale şi cele în plic plătite de Plahotniuc, şi trăiesc bine, având maşini luxoase. Şi atunci de ce ar trebui să se lamenteze prea mult?”, a conchis liderul Platformei DA.

Sursa:jurnal.md