Andrei Năstase, despre priorităţile Platformei DA: „Vrem să restabilim încrederea partenerilor externi şi să atragem investiţii masive, care vor crea locuri de muncă bine plătite”

Imagine implicită

În campania electorală cel mai important lucru e să declanşăm, cu toate turaţiile, propria agendă politică.

Pe de o parte, să punem la punct programul de guvernare, pe de altă parte să mergem în teritoriu, să discutăm cu cetăţenii, să le explicăm că în Republica Moldova există viitor doar dacă reuşim să schimbăm radical clasa politică compromisă, cleptocratică şi uzurpatoare, a menţionat liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, în cadrul unui interviu pentru Jurnal.md.

Totodată, Andrei Năstase spune că printre direcţiile importante pe care le are Platforma DA sunt şi  depăşirea stării de dezbinare naţională, asigurarea echităţii sociale şi protecţia reală a grupurilor şi persoanelor vulnerabile.

„Conform Planului anti-criză al Platformei DA, în maximum trei ani  salariul mediul pe economie va fi dublat, toate pensiile vor fi ridicate peste minimumul de existenţă, iar pensia medie va fi majorată până la 60% din salariul mediul pe economie. Un obiectiv important îl constituie şi anularea majorării vârstei de pensionare şi a stagiului obligatoriu, care s-au produs în mod arbitrar anul trecut. Nu banii pentru toate acestea sunt problema, ci corupţia şi hoţia la nivel înalt”, a adăugat liderul DA.

„Aşa că vom institui în paralel un mecanism eficient de recuperare şi confiscare a averilor dobândite ilicit, prin fraudă, preluări criminale de afaceri, furt din banul public, etc. Începând, evident, cu recuperarea miliardului furat de gaşca aflată azi la putere şi abrogarea legii antipopulare Plahotniuc – Filip, care pune pe umerii cetăţenilor restituirea în sumă dublă a miliardelor furate de la ei”, a mai spus Andrei Năstase.

În cadrul interviului, preşedintele Platformei DA mai spune că printre priorităţile Platformei DA sunt şi restabilirea încrederii partenerilor externi, dar şi atragerea investiţiilor masive, care vor crea locuri de muncă bine plătite.

„Deasemenea, vom crea şi vom implementa rapid programe speciale pentru producătorii autohtoni, pentru fermieri, pentru antreprenorii din businessul mic şi mijlociu ect., precum şi pentru oamenii din Diaspora, dornici să revină Acasă! Pentru că, DA, avem voinţa politică mai mult decât suficientă pentru a edifica un stat pentru Oameni, unul în care să vrei să trăieşti”, a punctat Andrei Năstase.

Sursa:jurnal.md