Protestul de duminică, 17 septembrie, faţă de sistemul electoral mixt votat abuziv de tandemul Plahotniuc-Dodon va fi un semnal pentru opinia publică naţională, dar şi cea internaţională că în Republica Moldova există o masă critică de oameni care se vor liberi, se vor prosperi, se vor oameni la ei acasă.

Declaraţia îi aparţine liderului Platformei DA, Andrei Năstase, şi a fost făcută în cadrul emisiunii „IMPORTANT”, de la TVC21.

„De la protestul de duminică, 17 septembrie, aştept ca foarte multă lume să se pătrundă de gravitatea lucrurilor care se produc în Republica Moldova. Aştept să văd o societate deşteptată, o societate care înţelege că un protest înseamnă foarte şi foarte mult, înseamnă să dăm un semnal pentru opinia publică naţională, dar şi cea internaţională că în Republica Moldova există o masă critică de oameni care se vor liberi, se vor prosperi, se vor oameni la ei acasă.

Aceşti oameni vor ca în Republica Moldova să existe democraţie, libertate de exprimare şi de informare şi nu să li se întâmple ceea ce este în momentul de faţă: într-o sărăcie lucie să vină câte unul de acesta care se pretinde a fi socialist, cum este Dodon, şi face concerte de sute de mii de euro, sau vine câte unul de acesta cum este Plahotniuc, care este vicepreşedintele internaţionalei socialiste, şi prosteşte moldovenii că vine să le facă aici raiul pe pământ. Asta în timp ce oamenii mor în sărăcie, iar el se plimbă cu elicoptere de şase mii de euro ora”, a spus liderul DA.

„Platforma Demnitate şi Adevăr militează în continuare pentru anularea votului mixt Plahotniuc-Dodon pentru că este antipopular, nedemocratic şi este nedrept faţă de cetăţenii Republicii Moldova în condiţiile în care cu un număr de 5-6 mii de alegători, votanţi, un om ajunge în Parlamentul Republicii Moldova. Şi dacă îi înmulţim la numărul de parlamentari o să vedem câtă lume rămâne nereprezentată”, a declarat Andrei Năstase.

În context, liderul Platformei DA i-a îndemnat pe oameni să vină dumică în faţa Parlamentului pentru a protesta paşnic faţă de actuala guvernare.

„Îndemn cetăţenii să iasă cu toţii la mitingul din 17 septembrie. Ştiu că oamenii de la sate sunt vulnerabili în faţa sărăciei, dar eu vă invit să facem acest efort minim de a fi două-trei ore împreună. Vom face şi un marş până la televiziunea naţională. Vom cere acolo dreptul la exprimare. La 17 septembrie ca şi acum doi ani de zile vom fi paşnici, democraţi şi civilizaţi – asta este esenţa noastră”, a conchis Andrei Năstase.

Sursa:jurnal.md

(15 accesari)