Andrei Năstase, despre referendumul de demitere a lui Chirtoacă: „Platforma DA nu intră în jocul murdar al binomului Plahotniuc-Dodon, de acaparare a capitalei”

Imagine implicită

Platforma Demnitate şi Adevăr nu intră în jocul murdar al binomului criminal Plahotniuc-Dodon care intenţionează să acapareze şi conducerea capitalei, afirmă liderul formaţiunii, Andrei Năstase, solicitat astăzi să spună care este poziţia partidului privind referendumul de demitere a primarului de Chişinău, Dorin Chirtoacă.

„Înainte de toate, să ne întrebăm cine şi ce interes are? Pe noi ne preocupă interesele oamenilor. Evident Primăria Chişinău este la ora actuală obiect de troc al binomului criminal Plahotniuc-Dodon. Ideea de referendum în Chişinău, lansată de societatea civilă şi blocată de justiţia lui Plahotniuc este astăzi profanată de acesta, de Dodon şi Ghimpu şi transformată în jocuri politicianiste, în care Platforma DA nu participă. Platforma DA nu intră în jocul murdar al binomului de acaparare a Chişinăului, iar locuitorii capitalei, fiind bine informaţi şi lucizi, vor decide de sine stătător în ce mod vor acţiona: vor participa sau nu la referendum, vor vota pro sau contra”, a declarat Andrei Năstase.

„De asemenea, reiterez că soluţia cea mai bună pentru deblocarea situaţiei ar fi demisia de onoare a lui Chirtoacă, organizarea unor alegeri libere pe care să şi le adjudece un candidat comun al forţelor antioligarhice, proeuropene şi reformatoare, cu sprijinul masiv al locuitorilor municipiului”, a adăugat preşedintele Platformei DA.

Precizăm că referendumul de demitere a lui Dorin Chirtoacă va avea loc pe 19 noiembrie. La referendum urmează sa fie pusă întrebarea „Susţineţi revocarea din funcţie a primarului general, Dorin Chirtoacă?”

Dorin Chirtoacă este învinuit de trafic de influenţă şi corupere pasivă în dosarul parcărilor cu plată. El a fost reţinut pe 25 mai şi este cercetat în arest la domiciliu.

Sursa:jurnal.md