„Fac apel la presa națională și internațională să vină, să asiste, să urmărească protestul de mâine. Fiind la Bruxelles am invitat și europarlamentari să vină să monitorizeze procesul. Asta pentru că ne dorim un protest pașnic care nu are nimic în comun cu mofturile guvernării”, a declarat Andrei Năstase.

„Mitingul din 26 august este o continuare a protestelor noastre de pe parcursul ultimilor trei ani de zile. Este unul civic, pașnic și civilizat. Ne-am propus să păstrăm ordinea publică și curățenia”, susține liderul Platformei DA.

Potrivit lui Andrei Năstase, protestul va contiua și a doua zi.

„Noi am anunțat și un protest pe data de 27 august. Rămânem peste noapte în Piața Marii Adunări Naționale. Asta pentru că Ziua Independenței nu este a uzurpatorului, ci a poporului. Noi suntem în fața unui uzurpator, unui criminal care a uzurpat puterea în statul acesta și care în mod normal ar fi trebuit să stea pe banca acuzaților și chiar la pușcărie pentru asemenea crime, cea mai gravă crimă prevăzută de Codul Penal dar și de Constituția Republicii Moldova”, a conchis Andrei Năstase.

Sursa:jurnal.md