Andrei Năstase îl acuză pe Jizdan de complicitate în campania de denigrare pusă la cale de Plahotniuc: „Va sta în faţa unui procuror liber, european pe care o nouă clasă politică îl va aduce în RM”

Imagine implicită

Preşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, acuză conducerea Ministerului de Interne, în special a ministrului Alexadru Jizdan, de implicare în campania de denigrare pusă la cale de oligarhul Vladimir Plahotniuc.

După ce ieri centrul capitalei a fost împânzit cu pliante denigratoare în adresa lui Andrei Năstase, peste noapte, din nou au fost instalate nişte boxe menite să-l defăimeze pe liderul Platformei DA.

„Ieri dimineaţa, colegii mei au depus plângere la comisariatul Buiucani. Azi, când cetăţenii m-au sesizat am sunat la 902. Am vobit cu un ofiţer care mi-a preluat reclamaţia. Am mers în centrul capitalei şi am văzut o mică grupare de indivizi, trimise de structurile paramilitare ale lui Plahotniuc şi care urmăreau ce se întâmplă. Unii trecători au acoperit cu o peliculă acele boxe, dar poliţia, primul lucru pe care l-a făcut, a luat pelicula şi a dus-o la gunoi. Asta vorbeşte despre complicitatea MAI şi personal al lui Jizdan care în ultimul timp îi persecută pe colegii mei din Platforma DA”, a declarat Andrei Năstase, în cadrul unei conferinţe de presă, susţinute în faţa sediului MAI.

„Am cerut MAI să investigheze cazul, aşa cum am cerut şi în campania pentru alegerile prezidenţiale când au fost răspândite peste un milion de pliante denigratoare. Aceste lucruri se fac la indicaţia lui Plahotniuc şi sunt executate inclusiv de structurile de stat. Jizdan este capabil să-şi vândă şi cea mai apropiată persoană pentru Plahotniuc. Personal mi-a spus acest lucru. Am comunicat cu aceste individ când încerca să provoace un nou 7 aprilie. Va  sta în faţa unui procuror liber, european pe care o nouă clasă politică îl va aduce în RM”, a adăugat liderul Platformei DA.

Sursa:jurnal.md