„Putem spune cu tărie că suntem pe drumul cel bun, că oficialii europeni de primă mărime sunt hotărâți să întreprindă toate măsurile ce se impun pentru a opri derapajele antidemocratice ale regimului de la Chișinău. Independența justiției, respectarea deplină a drepturilor electorale, adică validarea alegerilor perfect legale din capitală, stoparea instaurării unui regim autoritar, scoaterea instituțiilor din captivitate au fost subiectele fierbinți pe care le-am abordat în cadrul tuturor întrevederilor”- a comunicat liderul Platformei DA.

 „Am prezentat la aceste întâlniri nu doar propriile poziții și atitudini, ci și voința cetățenilor care ne-au mandatat în Piața Marii Adunări Naționale în cadrul protestelor organizate de opoziția pro europeană și antioligarhică. În acest sens, am înmânat înalților demnitari Rezoluția votată de zeci de mii de oameni nemulțumiți de tentativa de instaurare în țara noastră a unui stat polițienesc. Esențială pentru toți a fost întelegerea faptului că prin nevalidarea alegerilor, prin furtul votului popular guvernarea oligarhică de la Chișinău s-a discreditat iremediabil. În același timp ne-am asigurat că apucăturile dictatoriale ale lui Plahotniuc și minciunile lui tirajate în capitalele europene nu vor mai fi tolerate. Dimpotrivă, orice deviere de la normele democratice va fi taxată cu toată determinarea.”- a spus Andrei Năstase în cadrul întâlnirii.

De asemenea liderii Mișcării de Rezistență de la Chișinău Andrei Năstase, Maia Sandu și Viorel Cibotaru au avut o întrevedere cu Președintele Consiliului European, domnul Donald Tusk. Oficialul European a asigurat că situația actuală din Republica Moldova este un subiect prioritar și acesta va fi examinat cu cea mai mare responsabilitate în cadrul instituțiilor Uniunii Europene.

Întrevederile lui Andrei Năstase și ale colegilor săi cu oficialii europeni continuă și astăzi.

Andrei Năstase întâlniri
Andrei Năstase întâlniri1
năstase12
Sursa:jurnal.md