Andrei Năstase, întrerupt în timpul unei emisiuni de la Moldova 1; Liderul DA nu a fost lăsat să facă un apel către cetăţeni; „La televiziunea naţională nu poţi îndemna oamenii să iasă la protest”

Imagine implicită

Tentativa eşuată de cenzură la postul public de televiziune Moldova 1. Liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, a fost întrerupt în timpul emisiunii „Moldova în direct” şi nu a fost lăsat să vină cu un mesaj către cetăţeni.

Astfel, în timp ce Andrei Năstase a încercat să se adreseze cetăţenilor şi să-i îndemne să participe la protestul din 11 iunie din faţa legislativului, moderatoarea emisiunii a intervenit şi nu l-a lăsat să continue.

Însă, şi în aceste condiţii, Andrei Năstase a reuşit să vorbească despre problemele oamenilor şi să-i îndemne să participe la proteste.

„Ciudat. La televiziunea naţională nu se dă voie să îndemni oamenii să iasă la PROTEST. Rămâne cum am stabilit. Pe 11 iunie, la ora 11:30, ne vedem la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt, de unde mergem în scuarul Parlamentului”,  a scris Andrei Năstase pe pagina sa de Facebook.

„Este o catastrofă pentru democraţia din ţara noastră. Emisiunea de la Moldova 1 cu participarea liderului Platformei DA a fost bruiată. Moderatoarea emisiunii a încercat să-i interzică domnului Năstase să facă un apel către cetăţeni să iasă la protestul din 11 iunie din faţă Parlamentului. Asta se întâmplă la postul de televiziune care este întreţinut din banii noştri. Moldova se scufundă în întunericul autoritar. Datoria tuturor oamenilor oneşti este să facă totul posibilul şi imposibilul pentru stoparea dictaturii”, a declarat vicepreşedintele Platformei DA, Alexandru Slusari.

Precizăm că pe 11 iunie, în scuarul Parlamentului va fi organizat un nou protest faţă de înţelegerea dintre tandemul Plahotniuc-Dodon, care a pus la cale modificarea sistemului electoral din Republica Moldova. Reprezentanţii societăţii civile şi mai mulţi experţi au declarat că schimbarea sistemului de vot va afecta grav democraţia din Republica Moldova. Şi liderii partidelor de opoziţie s-au arătat împotriva modificării sistemului electoral, menţionând că această mişcare este un colac de salvare pentru actuala guvernare care vrea să se menţină la putere cu orice preţ.

În cadrul ultimelor evenimentelor de la Chişinău, Parlamentul European a amânat discuţiile privind acordarea asistenţei financiare pentru Republica Moldova. Deputaţii europeni au anunţat că vor începe negocierilor după verdictul din partea Comisiei de la Veneţia în legătură cu modificarea sistemului electoral din Republica Moldova.

Amintim că Parlamentul a votat în prima lectură două proiecte de legi privind introducerea votului uninominal şi trecerea la sistemul mixt,urmând comasarea.

Sursa:jurnal.md