plahotniucDacă ani de zile partenerii RM nu înţelegeau cum stau lucrurile în realitate la Chişinău, sau cel puţin lăsau această impresie, acum europenii conştientizează perfect că au vărsat bani grei în buzunarele unui regim care nu a realizat nimic decât atacuri raider, spălări de miliarde de dolari şi un jaf de proporţii din visteria statului.

Potrivit liderului PPDA, Andrei Năstase, termenii în care se discută la momentul actual despre Plahotniuc la Bruxelles sunt dovadă a faptului că partenerii de dezvoltare ai RM înţeleg prea bine cine este oligarhul autoproclamat coordonator al coaliţiei de guvernare şi cel care l-a ajutat pe Igor Dodon să devină preşedinte.

„Cine l-a făcut pe Dodon preşedinte? Este mai mult decât evident – l-a făcut Plahotniuc prin fraudă, prin faptul că această fraudă a fost stimulată şi regizată de instituţiile statului şi vorbesc aici despre Ministerul de Interne şi de Serviciul de Informaţii şi Securitate. Plahotniuc l-a făcut pe Dodon preşedinte prin manipulare şi intoxicare în masă, prin dezinformările pe care le-a promovat la posturile sale TV. Angajaţii lui sunt cei care au elaborat inepţia cu 30.000 de sirieni şi Dodon doar trebuia să indice”, a menţionat liderul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, în cadrul emisiunii „Important”, la TVC21.

Totodată, liderul PPDA a spus că susţinerea unui candidat unic al forţelor antioligarhice a contribuit la demascarea oligarhului Vladimir Plahotniuc.

„Oricum ar fi, imaginaţi-vă că intram în campania prezidenţială trei candidaţi declaraţi de dreapta, cu pondere. Ce ar fi ieşit atunci? Ar fi ieşit în turul II Dodon şi Lupu şi ne-am fi pomenit la parlamentare fără a-l developa atât în interiorul ţării, cât şi în exterior, pe Plahotniuc, care este adevărata lui esenţă. Acum la Bruxelles se vorbeşte despre Plahotniuc în termeni mult-mult-mult mai urâţi decât în RM. La Bruxelles, acolo unde oamenii au fost minţiţi în permanenţă, acolo unde oamenii au fost purtaţi cu zăhărelul şi de fiecare dată li se spunea că e „în numele democraţiei”, scăpării de comunişti etc. Şi s-au pomenit că au dat o căruţă de bani şi nu s-au ales cu absolut nimic decât atacuri raider, spălări de miliarde şi cu jaful de un miliard de dolari din visteria statului”, a mai punctat liderul Platformei DA, Andrei Năstase.

Sursa:jurnal.md

(27 accesari)