andrei-diasporaPreședintele Platformei „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, la sfârșitul săptămânii trecute, a avut mai multe întrevederi cu reprezentanții diasporei moldovenești, iar acum întreprinde o nouă vizită în SUA, unde se va întâlni cu moldovenii stabiliți la Washington.

După cum comunică TRIBUNA, cu referire la Serviciul de presă al Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, vizita în SUA are drept scop – ancheta internațională în cazul fraudei din sistemul bancar al Republicii Moldova și a spălărilor de miliarde ale mafiei transfrontaliere.

Astfel, în weekendul trecut, liderul PPDA, la întâlnirea de la Barcelona, Spania, au participat tineri specialiști, doctori, profesori, avocați și reprezentanți ai altor categorii profesionale. Discuţia s-a axat, în principal, pe problemele cu care se confruntă moldovenii din diaspora, dar și pe situația social-politică din Republica Moldova și apropiatul scrutin prezedințial.

Concetăţenii moldoveni stabiliţi în Spania au menţionat că urmăresc cu atenţie evenimentele de acasă şi sunt dispuşi să revină la baştină, dacă la conducerea ţării vor veni oameni oneşti, curajoşi, gata să lupte pentru interesele cetățenilor. Participanții la întâlnire s-au arătat convinși că, pentru a scoate țara din captivitatea unui regim antipopular, este foarte importantă implicarea tuturor cetățenilor – și a celor de acasă, și a celor din diaspora, subliniind în context necesitatea deschiderii mai multor secţii de vot peste hotare. Andrei Năstase a specificat că, această întâlnire i-a dat puteri noi şi l-a întărit în convingerea să lupte în continuare pentru schimbarea radicală a clasei politice și reașezarea țării în albia normalității.

Duminică, liderul PPDA a avut întâlniri productive cu diaspora din Franţa și Belgia. Vestea despre înregistrarea sa în calitate de candidat la prezidenţiale a venit chiar în timpul slujbei religioase oficiate la Biserica Ortodoxă „Sfântul Ștefan cel Mare”, la care Andrei Năstase participa alături de conaționalii noștri de la Paris.

Andrei Năstase a subliniat că, după ce a fost înregistat în calitate de candidat, responsabilitatea în fața tuturor cetățenilor țării, indiferent de culoare politică, naționalitate sau confesiune devine una nu doar vitală, ci și oficializată. „Ziua de astăzi îmi dă și mai mult curaj, și mai multă putere, pentru a demonstra că suntem cei mai buni și cei mai pregătiți pentru a scoate din captivitate instituția prezidențială. Am întreaga convingere că voi realiza întocmai revendicările populare înaintate în cadrul protestelor masive din ultimul an și jumătate. Împreună, am obținut dreptul de a ne alege președintele. Împreună, vom reuși să alegem pentru țară și pentru oameni un adevărat Președinte al Poporului”, a declarat Andrei Năstase.

La Bruxelles, președintele Platformei „Demnitate și Adevăr” le-a vorbit moldovenilor despre faptul că scrutinul din 30 octombrie oferă o șansă uriașă care nu poate fi ratată. În caz contrar, societatea moldovenească riscă să rămână în continuare sclava unui regim corupt și parvenit, profund antidemocratic.

Cristina Pendea

Sursa:tribuna.md

(13 accesari)